Bayern Münih Başkanı Hoeness'ten küstah "Özil" açıklaması

Uli Hoeness
Uli Hoeness

Almanya'nın Türk asıllı milli futbolcusu Mesut Özil, milli takımı bıraktığını açıklayarak Avrupa futbol kamuoyunu derinden sarstı. Son zamanlarda yaşadıklarını anlatan ve kendisine saygı duyulmadığı için Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan 29 yaşındaki futbolcu hakkında Alman devi Bayern Münih'in başkanı Hoeness oldukça talihsiz bir açıklamada bulundu.

Londra'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettikten sonra Almanya'nın gündeminden düşmeyen, sınır tanımayan eleştirilere hedef olan Mesut Özil, dün yaptığı açıklamayla milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Kendisine yapılan haksız muamele ve ırkçı söylemlerden dolayı bu kararı alan 29 yaşındaki futbolcuya Türkiye'den yoğun destek gelirken Bayern Münih Başkanı Hoeness haddini aşan bir yorumda bulundu.

Arşiv
Arşiv

Hoeness'in Mesut Özil hakkında yaptığı talihsiz açıklama şu şekilde:

  • “Nihayet kabus sona erdi. Mesut, son ikili mücadelesini 2014 Dünya Kupası’ndan önce kazanmıştı. Şimdi kendisini ve berbat performansını o fotoğrafın arkasına saklıyor. Mesut, sadece San Marino’ya karşı parlayan bir yıldız. Mesut’un yokluğunda milli takım daha iyi olacaktır."