Bayern Münih, Nagelsmann'la başarısını sürdürüyor

Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann

Bundesliga devi Bayern Münih'in sevilen ve aynı zamanda eleştirilen teknik direktörü Julian Nagelsmann, ligde Borussia Dortmund ile liderlik yarışını sürdürüyor. Bayern taraftarı, ligde puan farkının olmaması nedeniyle endişeli.

Bayern Münih'ten ayrılan Hansi Flick yerine 1 Temmuz 2021 tarihinde göreve başlayan Julian Nagelsmann, ilk sezonunda hem Bundesliga hem de Almanya Süper Kupası'nı kazandı.

2022/2023 sezonunda ilk kupasını Almanya Süper Kupası'nı kazanarak elde eden 35 yaşındaki teknik adam, ligde Borussia Dortmund ile liderlik yarışını sürdürüyor.

Bundesliga'da 23 maçta 14 galibiyet alan kırmızı beyazlılar, 7 beraberlik alırken yalnızca 2 kez mağlup oldu.

Nagelsmann'ın ekibi, bu sezon devler liginde 8 maçın 7'sini gol yemeden tamamladı. Barcelona, Inter ve Victoria Plzen'in bulunduğu C grubundan lider çıkan Almanlar, son 16 turunda Paris Saint Germain'i her iki maçta da mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Taraftarlar lig için endişeli

Bundesliga'da son 10 yılın şampiyonu Bayern Münih, bu sezonun da favorisi konumunda ancak zirve takipçisi Borussia Dortmund ile arasında puan farkı bulunmuyor. Bu da Bavyera ekibinin taraftarını mutlu son için endişelendiriyor.

  • Bundesliga'da Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un 49 puanı bulunuyor. Kırmızı beyazlılar, averajla liderliğini sürdürüyor.