Bayern Münih'in sıra dışı başkanı: Uli Hoeness

​Bayern Münih'in sıra dışı başkanı: Uli Hoeness
​Bayern Münih'in sıra dışı başkanı: Uli Hoeness

Alman devi Bayern Münih'in başkanı Uli Hoeness eleştiri oklarının hedefi oldu. Yapılan eleştirilere kulaklarını tıkayan Uli Hoeness'i gelin daha yakından tanıyalım.

Bundesliga'da bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih'te taraftarlar son derece huzursuz. Alman devi ligde şampiyonluğa ulaştı ancak Şampiyonlar Ligi'ne Real Madrid karşısında veda etti.

Taraftarlar eleştiriyor

Bayern Münih, Devler Ligi'nde finale kalamayınca da taraftarlar başkan Uli Hoeness'i eleştirmeye başladı.

Tek sorumlu olarak görülüyor

Alman taraftarlar sosyal medya hesaplarından Uli Hoeness'in politikalarını eleştiriyor ve turun elden kaçmasının sorumlusu olarak O'nu gösteriyorlar.

Peki, kimdir bu Uli Hoeness?

Ailece sporcular
Uli Hoeness 5 Ocak 1952'de Almanya'nın Ulm kentinde dünyaya geldi. Küçük yaşta futbola merak saran Uli Hoeness bu konuda yalnız değildi. Uli Hoeness’in kardeşi Dieter Hoeness 1953 yılında dünyaya geldi.
Ailece sporcular Uli Hoeness 5 Ocak 1952'de Almanya'nın Ulm kentinde dünyaya geldi. Küçük yaşta futbola merak saran Uli Hoeness bu konuda yalnız değildi. Uli Hoeness’in kardeşi Dieter Hoeness 1953 yılında dünyaya geldi.
İki kardeş de Bayern Münih forması giydi
Uli-Dieter Hoeness kardeşler küçük yaşlarında Bayern Münih aşkıyla tanıştı ve iyi birer futbolu olabilmek için mesai harcadılar. İki kardeş de VfB Ulm altyapısında top koşturmaya başladı.
İki kardeş de Bayern Münih forması giydi Uli-Dieter Hoeness kardeşler küçük yaşlarında Bayern Münih aşkıyla tanıştı ve iyi birer futbolu olabilmek için mesai harcadılar. İki kardeş de VfB Ulm altyapısında top koşturmaya başladı.
250 maç 86 gol
1970 yılında Uli Hoeness, Bayern Münih'e transfer oldu. Bayern Münih formasını 9 sene terleten Uli Hoeness 250 Bundesliga maçına çıktı ve 86 gol kaydetti.
250 maç 86 gol 1970 yılında Uli Hoeness, Bayern Münih'e transfer oldu. Bayern Münih formasını 9 sene terleten Uli Hoeness 250 Bundesliga maçına çıktı ve 86 gol kaydetti.
27 yaşında emekli oldu
Sağ kanatta görev alan Uli Hoeness 27 yaşında talihsiz bir diz sakatlığı yaşadı. Bu sakatlık Uli Hoeness'in gelecek planlarını alt üst etti. Batı Almanya Milli Takımı forması da giyen Hoeness, 1979'da futbolu bıraktı.
27 yaşında emekli oldu Sağ kanatta görev alan Uli Hoeness 27 yaşında talihsiz bir diz sakatlığı yaşadı. Bu sakatlık Uli Hoeness'in gelecek planlarını alt üst etti. Batı Almanya Milli Takımı forması da giyen Hoeness, 1979'da futbolu bıraktı.
Bayrağı kardeşi taşıdı
Uli Hoeness'in kardeşi ise 1979-1987 yılları arasında Bayern Münih forması giydi.
Bayrağı kardeşi taşıdı Uli Hoeness'in kardeşi ise 1979-1987 yılları arasında Bayern Münih forması giydi.
1973 yılından bu ya
1973 yılında yaşamanı Susanne Hoeness ile birleştiren Bayern Münihli eski futbolcu, hiçbir zaman meşin yuvarlağın peşinde koşmaktan vazgeçmedi.
1973 yılından bu ya 1973 yılında yaşamanı Susanne Hoeness ile birleştiren Bayern Münihli eski futbolcu, hiçbir zaman meşin yuvarlağın peşinde koşmaktan vazgeçmedi.
İstifa etti
Emekliliğin ardından Uli Hoeness, Bayern Münih'te menajerlik görevini üstlendi. 2009 yılında başkanlığa gelen Uli Hoeness 2014'te istifa etti. Efsane futbol adamı, vergi kaçırdığının ortaya çıkması ve hapis cezasına çarptırılmanınım ardından 2014 yılında istifa etti.
İstifa etti Emekliliğin ardından Uli Hoeness, Bayern Münih'te menajerlik görevini üstlendi. 2009 yılında başkanlığa gelen Uli Hoeness 2014'te istifa etti. Efsane futbol adamı, vergi kaçırdığının ortaya çıkması ve hapis cezasına çarptırılmanınım ardından 2014 yılında istifa etti.
Hapis yattı
Vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanan sonrasında da cezaevine giren başkan verilen 3 yıl 6 aylık hapis cezasının yarısını yattı. Tahliye olduktan sonra Uli Hoeness bir kez daha Bayern Münih'e başkan olmak istedi.
Hapis yattı Vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanan sonrasında da cezaevine giren başkan verilen 3 yıl 6 aylık hapis cezasının yarısını yattı. Tahliye olduktan sonra Uli Hoeness bir kez daha Bayern Münih'e başkan olmak istedi.
Yeniden başkan
Kısa bir ayrılığın ardından Uli Hoeness 2016'da yeniden başkan seçildi.
Yeniden başkan Kısa bir ayrılığın ardından Uli Hoeness 2016'da yeniden başkan seçildi.
Bayern Münih’e aşık olan Hoeness aynı zamanda renkli kişiliğiyle tanınıyor. Kimi zaman statta taraftarlar için mangal yakan Hooness kimi zaman Arena içindeki restoranda kasaya bakıyor (!)
Bayern Münih’e aşık olan Hoeness aynı zamanda renkli kişiliğiyle tanınıyor. Kimi zaman statta taraftarlar için mangal yakan Hooness kimi zaman Arena içindeki restoranda kasaya bakıyor (!)