Bedelli askerlikten yararlanacak futbolcular ne zaman askere gidecek?

Süper Lig'de bedelli askerlik yapacak futbolcular ne zaman askere gidecek sorusuna TPFD Başkanı Hakan Ünsal cevap verdi.

Bedelli askerliğin çıkmasından sonra gözler Süper Lig'de forma giyen ve bedelliden yararlanacak futbolculara çevrildi. Geçtiğimiz aylarda bedelliden yararlanacak futbolcuların devre arasında ve yaz aylarında gitmeleri gündeme gelirken, Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal GZT Spor servisinden Barlas Ateşli'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Süper Lig'de bedelli askerlik yapacak futbolcular için özel bir düzenleme yapılması gerektiği gündeme gelmişti. Bu konuyla alakalı TPFD Başkanı Hakan Ünsal önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'nı ziyaret ettiğini söyleyen Ünsal, bakanlığa durumu anlattığını söyledi. Hakan Ünsal, futbolcuların maç ve antrenman programlarının olduğunu ve bu süreçte oyuncuların askere alınmasının oyuncuların performansını kötü etkileyeceğini bakanlığa vurguladığını aktardı.

Takımlar içinde aynı sorunun olduğunu ifade eden Ünsal, "Çoğu da takımlarında oynayan oyuncular. Maçlara çıkacak kadroların ve 11'lerin sorun yaşayabileceğini ilettik. Oynanan futbola ve takımların yarıştaki durumuna etki edebileceğini anlattık. Onlar da çok anlayışlı karşıladı" dedi.

Buna göre bir düzenleme yapılacağını düşündüğünü söyleyen başkan, oyuncuların askerliklerini devre arası kısa olacağı için sezon sonu yapması gerektiğini bakanlıktan rica ettiğini ifade etti.

TPFD Başkanı Hakan Ünsal'ın bedelli askerlikle alakalı tüm açıklaması şu şekilde:

  • Milli Savunma Bakanlığı’nı ziyaret ettim. Milli Savunma Bakanı yardımcımız Şuay Alpay ile görüştük geçtiğimiz ay. Oradan ASAL komutanımız ile görüştük. Bakanlıktaki görüşmede durumu anlattık. Futbolcuların maç ve antrenman programlarının olduğunu. Bu süreçte oyuncunun askere alınması durumunda 21 gün idman yapmadığı için performansının tamamen biteceğini.
  • Diğer taraftan takımlar için de aynı durum var. Çoğu da takımlarında oynayan oyuncular. Maçlara çıkacak kadroların ve 11'lerin sorun yaşayabileceğini ilettik. Oynanan futbola ve takımların yarıştaki durumuna etki edebileceğini anlattık. Onlar da çok anlayışlı karşıladı. Sanırım buna göre düzenleme yapılacak, etkilenmeyecek şekilde. Bizim ricamız, devre arası kısa olacağı için sezon sonu oldu. Liglerin tarihleri değişiyor. Alt liglerin falan bitiş tarihine göre ayarlanır. Celp dönemleri zaten belli, Mayıs sonuna doğru alınmasının daha sağlıklı olacağını bildirdik. Onlar da anlayışla karşıladılar.