Belçika, Panama'ya acımadı

Belçika, Panama'ya acımadı.
Belçika, Panama'ya acımadı.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Belçika ile Panama karşı karşıya geldi. Turnuva'nın gizli favorilerinden Belçika, Dünya Kupası'na ilk kez katılan Panama'yı 3-0 mağlup etti.

Dünya Kupası G Grubu’nun ilk maçında Belçika, Panama’yı 3-0 mağlup etti.

Dünya Kupası G Grubu’nun ilk maçında Belçika, Panama ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda iki takımın da sakin bir görüntü çizdi. Sakin geçen devrede Belçikalı taraftarlar takımının bu oyununu ıslıklayarak protesto etti. Mücadelede ilk yarı golsüz eşitlikle geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Belçika, 47. dakikada gol perdesini Dries Mertens ile açtı. Ardından Romelu Lukaku’nun 69. ve 75. dakikalarda attığı gollerle mücadelede farkı açtı. Belçika, Panama’yı 3-0 mağlup etti.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • Turnuva tarihindeki ilk maçına çıkan Panama Milli Takımı, Belçika'ya ilk yarıda gol izni vermedi.
  • 47. dakikada Panama savunmasından dönen topa, ceza sahasının sağ köşesinden gelişine vuran Mertens, Belçika'yı 1-0 öne geçirdi.
  • 69. dakikaya kadar pek etkili olamayan Belçika'nın santraforu Lukaku, De Bruyne'ün soldan ortaladığı topa, altı pastan yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.
  • Lukaku, 75. dakika bir kez daha sahneye çıktı. Eden Hazard'ın pasıyla Panama defansının arkasına sarkan Lukaku, topu kalecinin üstünden ağlarla buluşturdu: 3-0.
  • Belçika karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

🔥 Mertens & Lukaku A.Ş.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

🏆 Heyecan bugün başlıyor, bu postu kaydedin!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()