Belhanda'nın ağabeyi, Galatasaray'a transferden 600 bin avro kazandı!

Belhanda'nın ağabeyi, Galatasaray'a transferden 600 bin avro kazandı​!
Belhanda'nın ağabeyi, Galatasaray'a transferden 600 bin avro kazandı​!

Galatasaray'ın Faslı 10 numarası Belhanda'ya ödediği paranın 600 bin avrosunu komisyon olarak ağabeyinin aldığı ortaya çıktı.

Eski teknik direktör Igor Tudor'un kaprisleri yüzünden Sneijder'in sözleşmesini fesheden Galatasaray, yerine 4 sene içinde 100 milyon TL ödemeyi göze alarak Younes Belhanda'yı transfer etti.

Wesley Sneijder'in 10 numarasını Faslı yıldıza teslim eden sarı-kırmızılılar, Dinamo Kiev'e 8 milyon avro bonservis ücreti verirken, oyuncu ile sezon başına 3 milyon350 bin avro garanti paradan 4 yıllık sözleşme imzaladı.

KOMİSYONU İKİ MENAJERLE PAYLAŞTI

Milliyet haberine göre; Galatasaray kulüp tarihinin en pahalı transferlerinden biri olan Belhanda ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

  • Bonservis, yıllık ücret ve maç başlarıyla birlikte toplam maliyeti 23 milyon avroyu bulacak olan Belhanda'nın transferindeki komisyon ücreti ise 1.2 milyon avro. Ve bu paranın yarısını, yani 600 bin avrosunu yıldız futbolcunun ağabeyinin aldığı ortaya çıktı. Transfer komisyonundaki diğer 600 bin avro ise iki menajer arasında paylaşıldı.