Benzema'nın vatandaşlıktan çıkarılması isteniyor

Benzema
Benzema

Al Ittihadlı Karim Benzema için ülkesi Fransa'da terörist benzetmesi yapıldı. Tecrübeli golcünün vatandaşlıktan çıkarılması istendi. İşte detaylar...

Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad'a transfer olan Karim Benzema, Gazze için yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası paylaşım yapan Karim Benzema, "Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için" paylaşımını yapmıştı.

Cezayir asıllı Fransız oyuncunun paylaşımı Fransa'yı ayağa kaldırdı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” açıklamasını yaptı.

Vatandaşlıktan çıkarılması isteniyor

Darmanin'in yanı sıra milletvekillerinden de Benzema için çağrıda bulunuldu. Valerie Bouay, Karim Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu. Benzema, Darmanin ve Bouay'e henüz yanıt vermedi.