Beşiktaş - Borussia Dortmund maçında 2 rekor

Beşiktaş - Dortmund maçında 2 rekor kırıldı
Beşiktaş - Dortmund maçında 2 rekor kırıldı

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a kaybettiği maçta 2 rekor birden kırıldı. Temsilcimiz, kat ettiği mesafeyle son 8 sezonun Türk takımları açısından en iyi derecesini elde ederken; Dortmund'da ise ilk golün sahibi Billingham, Mbappe'nin rekorunu elinden aldı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, evinde karşılaştığı Borussia Dortmund'a 2-1 mağlup oldu. Siyah beyazlıların mücadelesi alkış alırken, karşılaşmada 2 detay öne çıktı.

Sergen Yalçın işaret etmişti, Beşiktaş başardı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligde karşılaştığı Yeni Malatyaspor maçından önce ve sonra 'tempo' vurgusu yapmıştı. "Şampiyonlar Ligi seviyesinde olmamız için en az 115 km koşmamız gerek" diyen Yalçın'ın öğrencileri, Dortmund karşısında bu değere yaklaştı. Beşiktaş, takım halinde 114,7 km koştu. Avrupa'da bu mesafeyi geçen son Türk takımı ise 2013-14 sezonunda Mancinili Galatasaray'dı. Sarı kırmızılılar,

Kopenhag deplasmanında 117 km koşmuştu.

Alman temsilcisi Borussia Dortmund ise, Beşiktaş karşısında 120,1 km koştu. Sahada en çok mesafe kat eden futbolcu 12,5 km ile Dortmundlu Dahoud olurken; Pjanic ve Josef 12 km, Montero 10,7 km, Reus 10,6 km ile onu takip etti.

Bellingham, Mbappe'yi geçti

Borussia Dortmund'un 18'lik yıldızı Jude Bellingham, temsilcimize karşı 1 gol 1 asistlik performans sergiledi. İlk golün sahibi İngiliz futbolcu, Mbappe'nin rekorunu ele geçirdi. Jude Bellingham, Kylian Mbappe’yi (18 yaş 85 gün) geride bırakarak Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste iki maçta gol atan en genç futbolcu oldu (18 yaş 78 gün).