Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının ilk 11'leri belli oldu

Beşiktaş, sezonun açılış maçında Çaykur Rizespor'u konuk edecek.
Beşiktaş, sezonun açılış maçında Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

Süper Lig'de hasret sona eriyor. 2021-22 sezonu, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçıyla başlıyor. Vodafone Park'taki mücadele 20.30'da başlayacak.

Süper Lig'de 90 günlük ara sona eriyor, yeni sezon son şampiyonun maçıyla başlıyor...Beşiktaş, 2021-22 sezonunun açılış maçında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Bu akşam 20.30'da başlayacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

Taraftar dönüyor

Yeni sezonda, taraftar ait olduğu yere geri dönüyor... Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı karara göre, stadyumlarda kapasitenin yarısı kadar seyirci olabilecek. Localar ise tam kapasiteyle hizmet verecek. Stada girecek seyirci ve basın mensuplarında aşı takvimini tamamlama (en az 2 doz aşı) ya da koronavirüs geçirip karantina süresini tamamlama şartı aranıyor. Aşı olmayan ya da koronavirüs karantinasını tamamlamayan kişiler stada giremeyecek. Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçını yaklaşık 20 bin kişinin tribünden takip etmesi bekleniyor.

Beşiktaş kadroyu korudu

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, kadrosunu büyük oranda korudu. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yeniden anlaşan siyah-beyazlılar, kiralık oynayan Rosier ve Ghezzal'ın bonservisini aldı. Gökhan Töre, Atiba ve Utku Yuvakuran ile sözleşme yenileyen Beşiktaş, kadrosunu Alex Teixeira, Salih Uçan, Kenan Karaman ve Mehmet Topal ile güçlendirdi. Başakşehir'den kaleci Mert Günok transferinin de birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor. Takımdan ayrılan Aboubakar'ın yerine yapılacak takviye için ise çalışmalar sürüyor.

Ghezzal var, Teixeira yok

Beşiktaş'ın bonservisini Leicester'dan yeni aldığı Rachid Ghezzal, sezonun ilk maçında ilk 11'de başlayacak. Brezilya'dan geldiği için karantinaya giren yeni transfer Alex Teixeira ise forma giyemeyecek. Çaykur Rizespor'da Boldrin ve Lelani Phiri, maçta oynayamayacak.

  • İlk 11'ler

    Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Skala, Josef, Atiba, Ghezzal, Salih, N'Koudou, Kenan Karaman
  • Ç. Rizespor: Gökhan, Baiano, Selim, Holmen, Cemali, Dabo, Mendes, Djokovic, Alper, Sabo, Remy