Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi seyircili oynanabilir

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin seyircili oynanması gündemde
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin seyircili oynanması gündemde

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yakın zamanda seyircili maçlara başlamak istediklerini açıkladı. Statlara kapasitenin %30-35'i kadar taraftar alınması gündemde.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Özdemir, marttan itibaren maçları seyircili oynatmayı planladıklarını söyledi, ama bir şart var: Aşılanma sayısının yüksek olması...

"Her şey devlete bağlı"

Maçlara seyircili devam etmek istediklerini belirten Nihat Özdemir, "Aşılanma yüksek sayılara çıkarsa biz de yüzde 30-35 kapasitesiyle seyirci alabiliriz. Bir madde getiririz 'Stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır' deriz. Mart 15'e kadar seyircili ama gelen seyircinin aşılı olmasını isteriz gibi düşüncemiz var. Her şey devlete bağlı. Sağlık Bakanlığı var, Bilim Kurulu var. Gerekli izinleri alabilirsek bir düzen, intizam içinde maçları seyircili oynatmak istiyoruz." dedi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 21 Mart'ta Vodafone Park'ta oynanacak. TFF planlanan kararı uygularsa derbinin seyircili oynanması için bir engel kalmayacak.