Süper Lig'de dev derbi: Beşiktaş - Fenerbahçe

Beşiktaş - Fenerbahçe
Beşiktaş - Fenerbahçe

Süper Lig’in 8. haftası dev bir maça sahne oluyor. Beşiktaş ile Fenerbahçe, bu akşam Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak. Beşiktaş’ta Kamerun Milli Takımı’ndan sakat dönen Kevin N’Koudou forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise Nazım Sangare, Joshua King, Luan Peres ve Serdar Aziz eksikler arasında.

Süper Lig’de 2 maçtır kazanamayan Beşiktaş, ligin formda takımlarından Fenerbahçe’yi konuk edecek. Bu akşam saat 20.00’de Vodafone Park’ta başlayacak mücadeleyi Volkan Bayarslan yönetecek.

Başakşehir mağlubiyetinin ardından İstanbulspor ile berabere kalarak son 2 maçta 5 puan kaybeden Beşiktaş’ta, gözler teknik direktör Valerien Ismael’in üzerinde. Fransız teknik adam, özellikle oyuncu değişiklikleri konusunda sıkça eleştiriliyor.

5.hafta Konyaspor’a kaybettikten sonra 2 maçını da kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş’a göre daha formda. Milli maç arasından önceki karşılaşmada Alanyaspor’u 5-0 mağlup eden sarı lacivertliler, ligde bir haftayı da bay geçti.

N’Koudou sakatlandı

Bu sezon Beşiktaş’ın en formda futbolcularından biri olan N’Koudou, Kamerun Milli Takım’ından sakat döndü. Sağ uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edilen 27 yaşındaki futbolcu, derbide forma giyemeyecek. N’Koudou’nun yerine Redmond ya da Cenk Tosun’un oynaması bekleniyor.

Ghezzal ve Dele Alli döndü

Beşiktaş, N’Koudou’dan gelen habere üzülürken, Ghezzal ve Dele Alli ise sevindirdi. Bir süredir sakat olan iki futbolcu da hafta içi takımla çalışmalara başladı. Valerien Ismael, kondisyon durumlarına göre iki oyuncuya da şans vermeyi planlıyor.

Fenerbahçe’de 4 eksik

Fenerbahçe’de 4 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Nazım Sangare, Joshua King ve Luan Peres’in yanı sıra iyileşmesine rağmen henüz hazır olmayan Serdar Aziz de takımını yalnız bırakacak. Teknik direktör Jorge Jesus’un, savunmadaki eksiklik nedeniyle dörtlü savunmaya dönmesi bekleniyor.

  • Muhtemel 11’ler
  • Beşiktaş: Ersin, Rosier, Tayyip, Saiss, Masuaku, Josef, Salih, Gedson, Muleka, Redmond, Weghorst
  • Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Gustavo Henrique, Szalai, Alioski, İrfan Can, Willian Arao, Crespo, Lincoln, Batshuayi, Valencia