Beşiktaş 22’lik yıldızı radarına aldı

​Beşiktaş 22’lik yıldızı radarına aldı
​Beşiktaş 22’lik yıldızı radarına aldı

İngiliz basını Beşiktaş’ın bonservisi elinde bulunan 22 yaşındaki Fas asıllı İngiliz futbolcu Yasin Ben El-Mhanni’yi yakın markaja aldığını ileri sürdü. Ancak genç futbolcuya talip olan tek takım Beşiktaş değil.

Finalsal Fair Play, Türk kulüplerinin belini bükmüş durumda. Maddi yaptırımların olmadığı ya da yaşanılmadığı dönemlerde kulüplerimiz peş peşe önemli transferleri açıklardı. Ancak kulüplerimiz bu sezon sessizliğini korumaya devam ediyor. Bunlardan biri de Beşiktaş... Siyah-beyazlı kulüp elindeki futbolcuları iyi rakamlara satmayı hedeflerken takıma dahil edecek olan isimlerin bonservisinin elinde bulunmasını tercih ediyor. Bonservisi elinde bulunan futbolcu zorluğu nedeniyle Beşiktaş yetenekli birçok futbolcu için kulüplerine 'kiralık' formülleri sunup duruyor.

İngiliz basını yakından takip ediyor

Beşiktaş geride bıraktığımız sezon Avrupa arenasında sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. O günden bu yana Avrupa basını da Beşiktaş'la ilgili transfer dedikodularına bir hayli yer ayırıyor.

Yasin Ben El-Mhanni iddiası

Yasin Ben El-Mhanni, İngiltere'nin gelecek vaat eden isimleri arasında yer alıyor.
Yasin Ben El-Mhanni, İngiltere'nin gelecek vaat eden isimleri arasında yer alıyor.

İngiltere'nin köklü gazetelerinden Daily Mail, Beşiktaş'ın 22 yaşındaki Yasin Ben El-Mhanni'yle ilgilendiğini duyurdu.

Sözleşmesi sona erdi

Newcastle U23 takımında forma giyen El-Mhanni'nin kulübüyle olan sözleşmesi sona erdi. Şu anda bonservisi elinde bulunan Fas asıllı İngiliz futbolcu için Beşiktaş'ın menajerler aracılığıyla teklif sunduğu ileri sürüldü. Sağ kanatın yanı sıra santrafor olarak da görev alabilen El-Mhanni için Lazio, Sporting Lizbon, Benfica, Wolves, Leeds United ve Watford'un da devrede olduğu ileri sürüldü.

Yasin Ben El-Mhanni kimdir?

Fas asıllı İngiliz futbolcu A takım ile maça çıkmadı.
Fas asıllı İngiliz futbolcu A takım ile maça çıkmadı.

Faslı bir ailenin oğlu olan Yasin Ben El-Mhanni 26 Ekim 1995'te İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya geldi.

Futbola merak sardı

Küçük yaşta ailesinin yönlendirmesiyle reklam filmlerinde oynayan El-Mhanni ardından meşin yuvarlağa merak sardı.

U23 takımı forması giydi

Barnet, Aldershot, Farnborough ve Lewes formaları giyen El-Mhanni 2016 yılının temmuz ayında Newcaslte United U23 takımına transfer oldu.

24 maç 2 gol

Newcastle United U23 takımıyla 24 maça çıkan genç futbolcu 2 kez ağları havalandırdı. A Takım formasıyla resmi hiçbir maça çıkmayan Yasin Ben El-Mhanni bir dönem Fenerbahçe’nin de gündemine gelmişti.

Genç futbolcunun kısa bir süre içinde geleceğiyle ilgili karar vermesi bekleniyor.