Beşiktaş 8.haftada ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ne konuk olacak

Beşiktaş 8.haftada ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ne konuk olacak​
Beşiktaş 8.haftada ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ne konuk olacak​

8.haftanın açılış maçında ligin son sırasındaki Gençlerbirliği ile ikinci sırada bulunan Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Peki, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de heyecan Milli maç arasının ardından yeniden başlıyor.

8.haftanın açılış maçında, ligde bu sezon bir türlü istediğini bulamayan ve son sırada yer alan Gençlerbirliği ile ilk 5 haftada 4 galibiyet alan ancak son 2 haftada puan kayıpları yaşayan Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Peki, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı ne zaman, nerede, saat kaçta?

GENÇLERBİRLİĞİ-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Gençlerbirliği ile Beşiktaş 13 Ekim Cuma günü saat 20:00'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Mücadele beIN Sports ekranlarından canlı yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ ZİRVEDEN UZAKLAŞMAK İSTEMİYOR

Ligin ilk 5 haftasında, Galatasaray gibi 4 galibiyet 1 beraberlik alan Beşiktaş sarı-kırmızılı ekiple zirveyi paylaşıyordu. Ancak sonrasında Fenerbahçe mağlubiyeti ve Trabzonspor karşısında alınan beraberlik Beşiktaş'ın Galatasaray'dan 5 puan geriye düşmesine neden oldu.

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında kazanıp son iki haftadaki puan kayıplarını telafi etmek istiyor. Zira Gençerbirliği karşısında olası puan kaybı ve Galatasaray'ın kazanması durumunda zirveden daha da uzaklaşmış olacak.

Beşiktaş, Şenol Güneş'in göreve geldiği 2015-2016 sezonundan bu yana 3 maç üst üste hiç puan kaybetmedi. Eğer Gençlerbirliği karşısında puan kaybı yaşarlarsa bu bir ilk olacak.

EKSİK OYUNCULAR DÖNÜYOR

Beşiktaş, Gençlerbirliği mücadelesine tam kadro çıkacak gibi görünüyor.

Trabzonspor karşısında cezaları nedeniyle forma giyemeyen Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup, Gençlerbirliğ karşısında sahada olacaklar.

Uzun süren sakatlığının ardından Trabzonspor karşılaşmasının ikinci yarısında takıma dönen Gökhan Gönül, Milli maç arasında eksiklerini gidermeye çalıştı ve güçlendirme çalışmaları yaptı.

Sezon başından beri süren sakatlığı yüzünden bir çok maç kaçıran Adriano Correia da takımla çalışmalara başladı.

Fenerbahçe maçında hakeme yönelik sözleri nedeniyle 1 maçlık cezasını Trazonspor mücadelesinde yedek kulübesinde yer almayarak çeken Şenol Güneş de Gençlerbirliği maçında tekrar takımın başında yer alacak.

MESUT BAKKAL: "BEŞİKTAŞ LİGİN EN İYİ TAKIMI ANCAK HİÇBİR MAÇ OYNANMADAN KAZANILMAZ"

Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal, Beştepe İlhan Cavcav tesislerinde antrenmanın ardından Beşiktaş maçıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Bakkal, şu değerlendirmeleri yaptı;

  • "Beşiktaş Süper Lig'in en geniş kadrosuna sahip, en iyi takımlarından bir tanesi. Bu ligde her zaman söylüyorum, ne olacağı belli olmaz.
  • Medipol Başakşehir maçında bana 'beraberlik' deseler, 'razıyım' derdim ama attık. Beşiktaş maçına çıkacağız. Belki ummadığımız bir şeyler olacak. Belki onlar atacak, sonra biz atacağız. Bizim o günkü maça yakışır bir mücadeleyi ortaya koymayız gerekiyor. Onu da yapabilecek oyuncu grubum var. Koşmamız gerekiyor. Oyuncu kalitesine bakınca, Beşiktaş bizden önde gidiyor ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor.
  • Maç oynanmadan hiçbir şey belli olmaz. Şimdi geriye bakmanın ve başka şeyleri planlamanın anlamı yok. Şu anda ligin başındayız, umutluyum. Yaş ortalaması 24 olan bir takımım var. Koşu tempolarımız yükseldi. Futbolcuların mesafeleri yükseldi. Yüksek hızda koşularımız arttı. Bu takımın mücadele gücünü en yüksek seviyeye çekerek, bazı şeyleri yapabileceğine inanıyorum.
  • Gençlerbirliği, zaten her maçı isteyen, mücadele eden bir takım. Benim amacım böyle bir takımı oluşturup, bu kaostan çıkmak. Sabır gerekiyor. Lig, zor bir lig.
  • Üç deplasman maçı, bir de içeride oynadık. Deplasman maçlarını kaybettik. Özellikle Göztepe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmaları, iyi oynadığımızı maçlardı. Trabzonspor ve Göztepe maçları, Medipol Başakşehir karşılaşmasına yansıdı.
  • Son dakika da olsa kazanmasını bildik. Alanya'da topun büyük bir bölümü bizde olmasına rağmen yenildik. Aytemiz Alanyaspor maçında bireysel hatayı çok yaptık. Bireysel hatayla verdiğimiz bir maçtı. Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Bize yakışmadı."