Beşiktaş aradığı stoperi Meksika'da buldu: Enzo Roco

Enzo Roco
Enzo Roco

Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, aradığı ismi Meksika'da buldu. Siyah beyazlı ekip, Meksika ekibi Cruz Azul'da forma giyen Enzo Roco'yla 3+1 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. Beşiktaş, Enzo Roco için 1.3 milyon avro ödeyecek.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Tosic ve Mitrovic ile yolların ayrılmasının ardından Vida’yı da satış listesine koyunca stoper arayışlarına hız verdi. Bu doğrultuda ilk gündeme alınan isim Enzo Roco oldu.

Siyah beyazlı ekip, Meksika Ligi takımı Cruz Azul’da forma giyen 25 yaşındaki savunma oyuncusuyla ve kulübüyle anlaşma sağladı. 1.92 boyundaki Şilili futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. Beşiktaş, bu akşam İstanbul’da olması beklenen yeni transferi için Cruz Azul takımına 1.3 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek.

Roco, Cruz Azul'a 2016 yılında transfer olmuştu.
Roco, Cruz Azul'a 2016 yılında transfer olmuştu.

Profesyonel kariyeri boyunca 210 resmi maça çıkan Enzo Roco, 12 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Roco geçtiğimiz sezon ise 34 maçta süre aldı ve takımına 2 gollük katkı sağladı

ENZO ROCO KİMDİR?

Enzo Roco, 16 Ağustos 1992 tarihinde Şili’nin Ovalle şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine 2011 yılında Universidad Católica kulübünde başladı. Burada 84 maçta forma giyen Roco, 7 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Daha sonra İspanya’ya transfer olan Roco, Elche’de 36 maçta süre aldı ancak gol sevinci yaşayamadı. Ancak Espanyol kariyerinde 35 maça 2 gol sığdırmayı başardı. Son olarak Meksika ekibi Cruz Azul’a gelen Roco, burada da 55 maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

Enzo Roco, Beşiktaş’a imza atması durumunda 4 sezon boyunca siyah beyazlı formanın başarısı için ter dökecek.

  • Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1992
  • Doğum Yeri: Ovalle, Şili
  • Boy: 1.91
  • Kilo: 86