Beşiktaş, Babel'den savunma istedi

Ryan Babel ve Adem Ljajic birlikte seviniyor...
Ryan Babel ve Adem Ljajic birlikte seviniyor...

Beşiktaş Kulübü, sosyal medya hesabından bir taraftarla çirkin bir diyaloğa giren Ryan Babel’den savunma istendiğini açıkladı.

Beşiktaş Kulübü, futbolcusu Ryan Babel’in sosyal medyada taraftara verdiği uygunsuz cevap sonrası Hollandalı oyuncudan savunma istedi.

Ryan Babel, sosyal medyadan bir taraftarın kendisine "Kasımpaşa’da 200 bin avro’ya oynamak ister misin?" sorusuna, "Annenle yeniden buluşmamı ister misin?" diyerek skandal bir cevap verdi.

ÖNCE PAYLAŞIMI SİLDİ SONRA HESABI KAPATTI

Babel gelen tepkilerin ardından cevabını sildi. Siyah beyazlı kulüp ise futbolcudan savunma istedi.

Hollandalı oyuncu ile taraftar arasında geçen diyalog...
Hollandalı oyuncu ile taraftar arasında geçen diyalog...

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, Hollandalı oyuncunun tavrının kabul edilemez olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

  • "Futbolcumuz Ryan Babel’in sosyal medyada bir taraftarımıza vermiş olduğu yanıtı kabul edilemez bulmaktayız. Konuyla ilgili Babel’in savunması istenmiştir.
  • Oyuncumuzun savunması alındıktan sonra disiplin talimatlarımızın gerektirdiği cezanın kendisine verileceğini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

BEŞİKTAŞ’TA RYAN BABEL KRİZİ BÜYÜYOR

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ryan Babel ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman arasında yaşanan zam gerginliği geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Babel ile kulüp arasında yeni kontrat görüşmeleri başlamış ve oyuncunun menajeri Winnie Haatrecht, "Beşiktaş’ın yaptığı teklif, bizim taleplerimizi karşılamıyor. Ryan, hak ettiği zamlı bir kontrat istiyor ve umarım Beşiktaş bunu bize verir. Aksi durumda oyuncum için yeni bir çözüm bulmamız gerekecek" açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine Fikret Orman, şartlarına uymayan oyuncularla yolların ayrılacağını belirtmişti.

Arşiv: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel'in imza töreninde açıklamalarda bulunuyor...
Arşiv: Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel'in imza töreninde açıklamalarda bulunuyor...

Babel'in menajeri Haatrecht, Orman'ın bu kararına şu şekilde cevap vermişti:

  • "Ryan, Beşiktaş’ın en önemli oyuncularından. Takıma kattıkları ortada. Başkan Fikret Orman’ın sözleri, Babel için üzücü. Babel, Beşiktaş’ta oynamayı çok seviyor ve tek isteği kulübünün şampiyonluğa ulaşmasına yardımcı olmak."