Hasan Arat'ın PSG'den anlaştığı futbolcu belli oldu

Hasan Arat (ortada) ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi (sağda)
Hasan Arat (ortada) ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi (sağda)

Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat, önceki günlerde yaptığı açıklamada, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ile görüştüğünü ve işbirliğinin yanı sıra futbolcu transferi konusunda da anlaştıklarını söylemişti. Arat'ın bahsettiği futbolcuyu Fransız basını açıkladı.

Beşiktaş Başkan adayı Hasan Arat, kısa bir süre önce Fransız devi PSG'nin başkanı Nasser Al-Khelaifi ile bir araya gelerek önemli bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını duyurmuştu.

Arat, "Saygıdeğer Beşiktaşlılar, geçtiğimiz günlerde Doha'da değerli dostum Nasser Al-Khelaifi ile buluşarak, Beşiktaş JK ve Paris Saint-Germain FC arasında futbolcu transferine yönelik prensip anlaşmasına vardık. Bu anlaşma, Gençlik Gelişim Merkezi (Futbol Akademi) ve antrenman merkezi konularında kapsamlı bir işbirliğini de içermektedir. Beşiktaşımıza hayırlı olsun." ifadeleriyle işbirliği haberini duyurmuştu.

Fransızlar o ismi açıkladı

Bu gelişmenin ardından Fransız basını, Hasan Arat'ın bahsettiği futbolcunun kimliğini ortaya çıkardı.

PSG'nin Beşiktaş ile gerçekleştirdiği transferde adı gizlenen futbolcunun Hugo Ekitike olduğu iddia edildi.

Fransız ekibi, geçtiğimiz sezonu Reims'ten kiralık olarak geçiren 21 yaşındaki santrforun bonservisini yaz transfer döneminde yaklaşık 30 milyon euro karşılığında satın almıştı.

Ekitike
Ekitike
  • 2022-2023 sezonunda PSG formasını giyen Ekitike, 32 maçta görev alarak 14'ünde ilk 11'de yer almış, 4 gol ve 4 asistle takımına katkı sağlamıştı.