Beşiktaş-Borussia Dortmund maçı hangi kanalda?

Beşiktaş-Borussia Dortmund maçı hangi kanalda?
Beşiktaş-Borussia Dortmund maçı hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi’ne yakışır bir kadro kuran Beşiktaş, Alman devi Dortmund karşısında perdeyi açıyor. Süper Lig’de Sergen Yalçın’la müthiş bir çıkış yakalayan Beşiktaş’ta hedef; Haaland ve Reus gibi yıldızları olan, Şampiyonlar Ligi’nde her yıl en az çeyrek final oynayan Borussia Dortmund'u eli boş gönderip, Avrupa'nın 1 numaralı arenasına görkemli bir başlangıç yapmak. Pandemi koşulları sebebiyle yarı kapasite için satılan biletlerin tamamını tüketen taraftarlar, takımlarına tam destek olacak. Dev maç öncesi geri sayıma geçen Beşiktaşlı taraftarlar, Beşiktaş-Borussia Dortmund ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? BJK Şampiyonlar Ligi maçı hangi kanalda? sorularına yanıt arıyor. Beşiktaş-Borussia Dortmund muhtemel 11'ler ve 90 dakika öncesi tüm detaylar haberimizde.

Beşiktaş-Borussia Dortmund ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş-Borussia Dortmund maçını İspanyol hakem Mateu Lahoz yönetecek. Bu akşam TSİ 19.45'te başlayacak karşılaşma dijital yayın platformu Exxen'den naklen yayınlanacak. Dev maçın canlı takibi ve tüm detayları anbean haberimizde olacak.

Beşiktaş-Borussia Dortmund muhtemel 11'ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Montero, Welinton, N'Sakala, Josef, Atiba, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Borussia Dortmund: Kobel, Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro, Dahoud, Witsel, Bellingham, Reus, Haaland, Brandt

Beşiktaş'ta 3 eksik var

Devler Ligi’ne 3 yıllık aranın ardından yeniden dönen Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan, Umut Meraş, Domagoj Vida ve Alex Teixeira bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında elenen Siyah-Beyazlı ekip, Avrupa Kupaları’nda oynadığı son 5 maçta 3 yenilgi, 1’er beraberlik ve galibiyet aldı.

Siyah-Beyazlılar’ın Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında bu akşam Borussia Dortmund’u Vodafone Park’ta ağırlayacağı karşılaşma öncesinde taraftar görevini yaptı. 175 TL ile 1600 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan yaklaşık 18 bin biletin tamamının satıldığı öğrenildi. Pandemi koşulları sebebiyle 41 bin 903 kişilik stadyumun sadece yarısını aktive edebilen yönetim, bu sezon ilk kez bir maçta tüm biletlerin satıldığını açıkladı. 18 bin bilete ek olarak localar ve davetliler de eklendiğinde bu akşam Vodafone Park’ta 20 bin civarında futbolseverin olması bekleniyor. Vodafone Park’ın yarı kapasitesinin satışa açılmasına rağmen Beşiktaş’ın bilet satışlarından yaklaşık 10 milyon TL’yi kasasına koyduğu belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında bugün Beşiktaş ile karşılaşacak Almanya’nın Borussia Dortmund takımı, dün İstanbul’a geldi. Almanya’nın Dortmund kentinden kalkan özel uçakla İstanbul Havalimanı’na gelen kafile, buradan konaklayacağı otele geçti. Dortmund’da Emre Can, Reyna, Thorgan Hazard, Zagadou, Schulz ve Schmelzer, kadroda yer almadı. Öte yandan Dortmund’un sosyal medya hesabından “Merhaba Beşiktaş” mesajı paylaşıldı. Beşiktaş da bu mesaja, Almanca “Hoş geldiniz” şeklinde karşılık verdi.

Borussia Dortmund maçı Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın için de bir ilk olacak. Futbolculuğu döneminde Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bu arenada boy gösterecek. Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Rıdvan Yılmaz, Welinton Souza, Cyle Larin ve Kenan Karaman da forma giymeleri halinde Sergen Yalçın’la birlikte ilk kez Şampiyonlar Ligi atmosferi yaşayacak.

Ülke puanına destek zamanı

Süper Lig kulüplerinin son yıllarda Avrupa’da başarısız olması sonrasında Türkiye, UEFA’nın ülke puanı sıralamasında 18. sıraya kadar gerilemişti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş; UEFA Avrupa Ligi’nde de Galatasaray ve Fenerbahçe ’ye yoluna devam edecek olan Türkiye, 3 kulüpten de başarı bekliyor. Türk kulüplerinin Avrupa arenasında daha da geriye düşmemesi için kulüplerimizin bu sezon olabildiğince başarılı olması gerekiyor. Öte yandan Beşiktaş Yönetimi, teknik ekip ve futbolcuları motive etmek için Dortmund maçının kazanılması halinde UEFA’dan gelecek 2.8 milyon Euro’luk (28 milyon TL) galibiyet priminin yarısı olan 1.4 milyon Euro’yu (14 milyon TL) takıma dağıtacak.

3 sezon sonra Şampiyonlar Ligi’nde

2017-2018 sezonunda katıldığı son Şampiyonlar Ligi macerasında son 16 turuna yükselen Beşiktaş, Alman ekibi Bayern Münih’e ilk maçta 5-0, İstanbul’daki rövanşta da 3-1 yenilerek Devler Ligi’nden elenmişti. Beşiktaş daha sonraki 3 sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alamadı. Siyah Beyazlı ekip geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Yunan ekibi PAOK’a 3-1 yenilerek turnuvaya ön eleme aşamasında veda etmişti.

Beşiktaş, Alman ekiplerine karşı Avrupa kupalarındaki tek galibiyetini Leipzig karşısında aldı. Daha önce Almanya’dan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Wolfsburg ve Leipzig ile çeşitli UEFA organizasyonlarında karşılaşan siyah-beyazlı ekip, grubunu namağlup lider tamamladığı sezon Leipzig’i iki karşılaşmada da mağlup etti. İstanbul’da Alman rakibini 2-0 yenen Beşiktaş, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-1 kazandı.

1989-1990 sezonunda karşılaştılar

Böylece Beşiktaş, Alman ekipleriyle oynadığı 11 karşılaşmada rakiplerini 2 kez yendi. Bu ülke takımlarına karşı 1 maçı berabere bitiren Siyah Beyazlı ekip, 8 mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı. Siyah Beyazlılar daha önce Borussia Dortmund’la 1989-1990 sezonunda Kupa Galipleri mücadelesinde karşı karşıya gelmiş, rakibine 1-0 ve 2-1’lik skorlarla mağlup olmuştu.