Devlerin Amir savaşı

Amir Hadziahmetovic
Amir Hadziahmetovic

Süper Lig’in 3 devi, Konyasporlu Amir Hadziahmetovic’e talip oldu. 25 yaşındaki orta sahaya Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın haricinde İngiltere Championship ekibi Burnley’nin de ilgisi bulunuyor.

Konyaspor’un 2015-16 sezonunda kadrosuna kattığı Amir Hadziahmetovic, takımdan ayrılmanın hazırlığını yapıyor. Menajerlerini Konya’ya davet eden Bosna Hersekli futbolcu, kulübünün gelen teklifleri değerlendirmesini bekliyor. 25 yaşındaki futbolcuya Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra İngiltere Championship ekibi Burnley de teklifte bulundu.

En ısrarcısı Beşiktaş ve Burnley

Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda orta sahaya takviye yapacak Beşiktaş, Amir Hadziahmetovic’i gündemine aldı. Bosna Hersekli oyuncu için ilk olarak 2.5 milyon euroluk resmî teklif yapıldı ancak Konyaspor bu bedeli düşük buldu. Teklifi 3 milyon euroya çıkaran siyah beyazlılar, yeşil beyazlıların cevabını bekliyor.

İngiltere Championship’te Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren ve şu an lider olan Burnley de Amir Hadziahmetovic için teklif yaptı. İngiliz ekibinin 4 milyon euro + bonuslar içeren teklifi de henüz kabul edilmedi.

  • Konyaspor’un Amir’den 5 milyon euro bonservis geliri beklediği, Amir’in ise Burnley’nin teklifine rağmen Beşiktaş’a gitmek istediği öğrenildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray da devrede

Konyasporlu futbolcuyla ilgilenen tek Süper Lig takımı Beşiktaş değil. Fenerbahçe ve Galatasaray da genç futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. Fenerbahçe’nin bu transfer için nabız yokladığı, Galatasaray’ın ise resmî teklif yaptığı öğrenildi.

  • Sarı kırmızılı kulübün Amir için teklifinin 3,5 milyon euro + Taylan Antalyalı’nın bonservisi olduğu kaydedildi.

Konyaspor'dan Amir açıklaması

Amir’in hangi takıma gideceği merakla beklenirken, Konyaspor’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Kulüp CEO’su Mustafa Göksu, bu transfer kulübün menfaatleri doğrultusunda gerçekleşeceğini söyledi.

  • "Amir’e resmî teklifler var anacak kabul edeceğimiz seviyede değil. İngiltere'den başka bir teklif var. Daha tatmin edici bir teklifti. Amir'in gitmesini istemiyoruz. Ancak kulübün menfaatlerini de düşünmemiz gerekiyor. Gitmesi yönünde bir anlaşma yapılırsa alternatifi var. Endri Çekici'ye de teklif var. Görüşmeler devam ediyor. Verilmiş bir karar yok, giderse Endri'nin de alternatifleri hazır. Sehic ve Bytyqi'nin kalmasını istiyoruz, görüşmelerimiz devam ediyor. Şartlarda anlaşırsak bizimle kalacaklar. "
  • Amir Hadziahmetovic, bu sezon Süper Lig’de 18 maçta 3 gol - 2 asistlik performans sergiledi.