Beşiktaş, İngiliz devinin teklifini elinin tersiyle itti

​Beşiktaş, İngiliz devinin teklifini elinin tersiyle itti
​Beşiktaş, İngiliz devinin teklifini elinin tersiyle itti

Beşiktaş yönetimi bir servet kazanmadan Domagoj Vida'dan vazgeçme niyetinde değil. Dünya Kupası'nda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Vida'ya İngiltere'nin köklü ekiplerinden Liverpool talip oldu. Ancak siyah-beyazlılar gelen teklifi reddetti.

2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan formasıyla boy gösteren Domagoj Vida'ya teklif üstüne teklif yağıyor. Geride bıraktığımız sezon Beşiktaş'a bonservis bedeli olmadan transfer olan Domagoj Vida'ya İngiliz devi Liverpool talip oldu. Fanatik Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; Liverpool, Hırvat futbolcu için 18 milyon Euro'luk teklifte bulundu. 96 milyon TL'ye denk gelen rakamı ise Beşiktaş beğenmedi. Siyah-beyazlı yönetim Vida'yı satmak için dudak uçuklatan bir rakam belirledi. Hırvat stopere bonservis ödemeden renklerine bağlayan Beşiktaş, söz konusu oyuncuyu satmak için 35 milyon Euro yani 188 milyon TL talep ediyor. Hırvat stoperi, bu rakamın altına bırakmayacaklarını belirten Başkan Fikret Orman ve ekibi aynı zamanda Vida’nın birçok talibinin olduğunun da altını çizdi. Vida ile Everton, West Ham United ve Fulham’ın ilgilendiği biliniyor.

Gelen teklif önemli

Liverpool bir süredir Vida'yı yakından takip ediyornFotoğraf: AA
Liverpool bir süredir Vida'yı yakından takip ediyornFotoğraf: AA

Futbol takımının bütçesinde yüzde 35 oranında küçülmeye gidecek olan Beşiktaş’ta yönetim, oyuncularına gelecek tüm teklifleri değerlendirmeyi planlıyor. Her fırsatta, değerini bulan her futbolcuyu satabileceklerini belirten Orman, yaklaşık 6 ay önce bedelsiz olarak transfer edilen Vida’dan büyük bir kâr sağlamayı hedefliyor.

Domagoj Vida kimdir?

29 Nisan 1989'da dünyaya gelen Domagoj Vida futbola NK Osijek'te başladı. 2006 yılında A takıma yükselen Vida, 2010'da Bayern Levekusen'e imza attı. Bir yıllık sürenin ardından Vida; Leverkusen'den Dinamo Zagreb'e geçti.

18 maç 1 gol

2 Ocak 2013'te Vida, Zagreb'ten Kiev'e transfer oldu. Beşiktaş ile önceden anlaşmasına rağmen kulüpler bir türlü anlaşamadı. 4 Ocak 2018'de Vida, Beşiktaş'a bonservis bedeli olmadan imza attı. Beşiktaş ile 18 maça çıkan Vida 1 kez ağları havalandırdı.

“Değerini bulursa, gider”

Fikret Orman geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Vida'nın değerini bulması durumunda satılabileceğini açıkladı. Orman söz konusu transfer dedikoduları için şu sözleri sarf etti: Cenk ve Marcelo'da olduğu gibi iyi bir teklif gelirse; onlar da gitmek isterse gidebilirler. Satmak istememiz, satmayacağımız anlamına gelmez.