Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa finali hangi kanalda?

​Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa f​inali hangi kanalda?
​Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa f​inali hangi kanalda?

Beşiktaş ile Konyaspor bu akşam saat 20.45'te yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Turkcell Süper Kupa final mücadelesinde karşıya karşıya gelecekler.

2017-2018 sezonunun başlamasına 1 hafta kala futbolseverler gözünü, geçen senenin lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa final mücadelesine çevirdi.

6 Ağustos 2017 Pazar günü (bugün) oynanacak karşılaşma saat 20.45'te başlayacak. Beşiktaş - Konyaspor Süper Kupa Final maçı ATV'den naklen ve şifresiz olarak ekranlara gelecek.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Samsun'da bugün oynanacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak müsabakada Aydınus'un yardımcılıklarını, Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Halil Umut Meler olacak.

Beşiktaş'ta Negredo ve Talisca Süper Kupa finalinde forma giyecek mi?

Samsun'da oynanacak Süper Kupa mücadelesine hazırlanan Beşiktaş'ta taraftarlar Alvaro Negredo'nun kadroda olup olmayacağını merak ediyordu.

İspanyol golcünün Beşiktaş kafilesi ile birlikte Samsun'a gideceği ve Süper Kupa kadrosunda olacağı öğrenildi.

Öte yandan Süper Kupa mücadelesi önce Beşiktaş’ta Anderson Talisca şoku yaşanıyor. Beşiktaş'ta lisansı henüz çıkmayan Anderson Talisca, Konyaspor ile oynanacak olan Süper Kupa karşılaşmasında yer alamayacak. Benfica kulübünün Talisca'nın ücretinin zamanında yatmadığı gerekçesi ile 500 bin Euro daha istediği bu sebepten ötürü evrakları geciktirdiği öğrenildi.

Türkiye Süper Kupası

Türkiye Süper Kupası ya da sponsorluk anlaşmaları gereğince Turkcell Süper Kupası, Türkiye'de yeni sezon başlamadan önce Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu takımların arasında oynanan futbol organizasyonu. 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası ismiyle oynanmaya başlanan organizasyon, 1998 yılında ara verilene kadar kesintisiz olarak her yıl düzenlendi.

1998 yılında kaldırıldıktan sonra 2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası ismiyle tekrar organize edilmeye başlandı.

Süper Kupa, yeniden düzenlenmeye başlandıktan sonra ilk olarak 2006 yılında oynandı. Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanan organizasyon, iki kupayı da aynı takımın kazanması durumunda Süper Lig şampiyonu takım ile Türkiye Kupası'nı kaybeden finalist takım arasında oynanır. Bunun ilk örneği 2009 yılında yaşandı. Galatasaray 23 kere mücadele ettiği organizasyonda elde ettiği 15 şampiyonluk ile en başarılı takım konumundadır.

Geçtiğimiz sezon Turkcell Süper Kupa'yı Beşiktaş'ı seri penaltı atışları sonrası deviren Galatasaray kazanmıştı.