Beşiktaş, Lyon'daki Türk'ü istiyor

Cenk Özkaçar
Cenk Özkaçar

Rıdvan Yılmaz'ın ayrılığı sonrası stoper transferi için çalışmalarını arttıran Beşiktaş, Kaan Ayhan'dan olumlu sonuç alamayınca yeni alternatifi Fransa’da buldu. Siyah-beyazlı kulübün, Lyon’da forma giyen Milli Cenk Özkaçar'a teklifte bulunacağı öğrenildi.

Beşiktaş Rıdvan Yılmaz’ın Glasgow Rangers'a transferi sonrasında stoper konusunda transfer planı değişti. Savunma ortasına kaliteli, yerli bir alternatif arayan kulüpte rota Cenk Özkaçar’a döndü. Olympique Lyon’la sözleşmesi devam ve geçen sezonu Oh Leuven’de kiralık geçiren 21 yaşındaki stoper için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapılacağı öğrenildi. Geçen sezon kiralık olarak formasını Belçika ekibi Oh Leuven’de üçlü savunmada görev alan genç stoperin Valerien Ismael’in de 3’lü oyun sistemine uyması transfer için önemi bir etken.

Lyon'a Altay'dan gitmişti

Beşiktaş, Milli Takım formasını da giyen genç futbolcuyu satın alma opsiyonlu kiralama teklifiyle kadrosuna katmak istiyor. Cenk 2020 yılında Altay’dan, 1.5 milyon euro karşılığında Olympique Lyon'a katılmıştı.