Beşiktaş, Rıdvan Yılmaz'ın alternatifini buldu

Beşiktaş, Kazımcan Karataş'ı istiyor
Beşiktaş, Kazımcan Karataş'ı istiyor

Beşiktaş'ta Rıdvan Yılmaz'ın Eintracht Frankfurt'a satışı resmîleşmek üzere. Siyah beyazlılar, Süper Lig'den düşen Altay'ın sol beki Kazımcan Karataş için harekete geçti.

Beşiktaş, Süper Lig'den düşen Altay'da dikkat çekici bir performans gösteren sol bek Kazımcan Karataş'ı transfer etmek istiyor.

Kazımcan'a ilgi gösteren tek Süper Lig takımı Beşiktaş değil. Sezonu 3. tamamlayarak Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazanan Konyaspor da 19 yaşındaki futbolcu için İzmir ekibine teklif yaptı. Ayrıca Belçika ekibi Westerlo da Altay'a resmî teklifte bulundu.

Altay, 20 milyon TL istiyor

Beşiktaş'ın 19 yaşındaki Kazımcan için Altay yönetimine önce 10 milyon TL bonservis ücreti ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay teklif ettiği, Altay'ın bu rakamı kabul etmemesi üzerine bonservis teklifinin 15 milyon TL'ye satış payının da yüzde 20'ye yükseldiği fakat İzmir ekibinin genç futbolcusu için 20 milyon TL ve sonraki satıştan pay istediği belirtildi. Altay ve Beşiktaş yönetimleri arasındaki pazarlıkların sürdüğü ifade edilirken, önümüzdeki hafta transfer görüşmelerinin sıklaşacağı bildirildi. Ümit Milli Takım forması giyen sol bek Kazımcan Karataş, kanatlarda da görev yapabiliyor.

  • Geçtiğimiz sezon 25 maçta forma giyen Kazımcan Karataş, 2 asist yaptı.

Rıdvan'ın yerine geliyor

Öz kaynaktan yetişen Rıdvan Yılmaz'ın Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a satışı 6,5 milyon € bedelle gerçekleşmek üzere. Siyah beyazlılar, bu nedenle yabancı sınırını da düşünerek genç ve yetenekli bulduğu Kazımcan Karataş'ı kadroya katmayı planlıyor. Teknik direktör Valerien Ismael'in de 19 yaşındaki sol bek için olumlu rapor verdiği öğrenildi.