Beşiktaş'ta ikinci Şenol Güneş dönemi resmen başlıyor

Şenol Güneş
Şenol Güneş

Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael'in yerine Şenol Güneş getirildi. 70 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Beşiktaş kulubüyle 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Güneş, siyah beyazlılarla ikinci dönemine Hangikredi Ümraniyespor maçıyla resmen başlayacak.

Beşiktaş'ta; geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında, 25 Mart 2022’de göreve getirilen Valerien Ismael ile yollar ayrıldı ve yerine Şenol Güneş getirildi.

Siyah beyazlılar bu süreçte Fransız teknik adam yönetiminde 18 maça çıktı. Beşiktaş, bu mücadelelerin 8’inden galibiyetle ayrılırken, 7 kez berabere kaldı ve 3 maçı da puansız tamamladı. Geçtiğimiz hafta oynanan Hatayspor maçı ise, Ismael'in son karşılaşması oldu. Beşiktaş, henüz ilk saniyelerinde öne geçtiği mücadeleyi 2-1 kaybedince, 47 yaşındaki teknik adamla yollar ayrıldı.

Güneş yeniden doğdu

Valerien Ismael’in ayrılığının ardından Şenol Güneş ve Sergen Yalçın iddiaları gündeme geldi. Başkan Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş'te karar kıldı.

Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesislerinde yöneticilerle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından 1,5 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Siyah beyazlı kulüpte ikinci dönemine başlayan Şenol Güneş; bu kulübe yabancı olmadığını, taraftarları dikkate aldığını, birlikte başarılara imza atacağına inandığını ve görevini en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.

  • "Kulübün de başarıya ihtiyacı var, benim de başarıya ihtiyacım var. Camianın ihtiyacı olan bu."
  • "Bu kulüp çok büyük bir kulüp. İyi bir başkanı ve yönetimi var. Bana da ihtiyaçları olduğunu hissettiğim için buraya geldim. Görevimi en iyi şekilde yapacağımın sözünü veriyorum."

Anlaşmanın ardından Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Ümraniyespor maçı öncesi ilk antrenmanına çıktı. Basına kapalı yapılan antrenman 1.5 saat sürdü.

Beşiktaş'ın en iyisi

2015/16 sezonunda Beşiktaş'ın başına gelen Şenol Güneş, siyah beyazlı takımla 199 maça çıktı. Beşiktaş bu karşılaşmalarda 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 yenilgi aldı.

Takımın başına geldiği ilk sezonda Beşiktaş'ı 79 puanla şampiyonluğa ulaştıran Şenol Güneş, ikinci sezonunda da 77 puanla aynı başarıyı tekrarladı. Güneş, siyah beyazlılarda üst üste şampiyonluk yaşayan ilk Türk teknik direktör oldu. Şenol Güneş; Avrupa'daki başarılar da göz önünde bulundurulunca, Beşiktaş tarihinin en başarılı teknik adamı olarak dikkat çekiyor.

2016/2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grubu üçüncü tamamlayıp yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden siyah beyazlılar, çeyrek finale kadar yükseldi ancak Lyon'a penaltılar sonucunda elendi ve yarı finale çıkamadan turnuvaya veda etti.

Tecrübeli teknik adam yönetimindeki Beşiktaş, 2017/18 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto, Leipzig ve Monaco'nun yer aldığı grubu 14 puanla lider olarak tamamlayarak Türk futbol tarihinde birden fazla ilke imza attı. Siyah beyazlılar; Şampiyonlar Ligi grubunda en çok puan toplayan Türk takımı (14), en çok gol atan Türk takımı (11), gruptan lider çıkan ilk Türk takımı ve grubu namağlup bitiren ilk Türk takımı oldu.


  • Beşiktaş, Şenol Güneş ile üçüncü sezonunda 71 puan toplayarak ligi 4. bitirdi. Siyah beyazlı ekipteki son sezonunda Güneş, en az puan topladığı dönemi yaşadı. Siyah beyazlılar, 2018-19 sezonunu 65 puanla 3. olarak tamamladı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında Ümraniyespor'u konuk edecek. Bugün 17.00'de başlayacak mücadele öncesi tüm biletlerin tükendiği öğrenildi.