Beşiktaş transferde rotayı savunma hattına çevirdi: İlk hedef Kaan Ayhan

Kaan Ayhan
Kaan Ayhan

Beşiktaş; Gedson, Saiss, Cenk, Weghorst, Muleka ve Emrecan hamlelerinden sonra transfer döneminin ikinci yarısına başlıyor...

Yeni sezonda, yeni hocası Valerien İsmael ile üçlü savunma oynayacak olan Beşiktaş'ta eksikler göze batmıştı. Yönetim, aksadığı görülen savunma hattını güçlendirmek hedefi Kaan Ayhan olarak belirledi.

Siyah- Beyazlı ekip, daha önce de transfer etmek istediği Kaan Ayhan’ı tekrar listeye ekledi. Wolves karşısında 3-0’lık skorun ardından takımın eksikliklerine yönelik transfer planlamasında düzenlemede bulunan kulüp, stoperde güçlü bir ismi takıma katmak için düğmeye bastı. Beşiktaş yönetiminin, Kaan Ayhan'ı takibe aldığı ve milli oyuncu için Sassuolo’nun kapısını çalmaya hazırlandığı kaydedildi.

Yönetimin, 6 milyon euroya kadar inen Sassuolo'ya garanti ücret ve bonuslarla istenilen rakama yakın bir fiyat sunarak transferi bitirmeyi istediği öğrenildi. Düzenli forma giymek isteyen Kaan'ın kariyerini Türkiye'de sürdürmeye sıcak baktığı, kulüplerin anlaşmasıyla Beşiktaş forması giyebileceği öğrenildi.

Welinton için ayrılık gözüküyor

Beşiktaş'ta teknik ekibin, transferin olumlu sonuçlanması halinde Welinton’la yolların ayrılmasına onay verebileceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun ülkesine dönebileceği bildirilirken, zorluk çıkarması beklenmiyor.

Fassnacht için için Young Boys'un kapısı çalınacak

Kara Kartal, orta alanda da takviye düşünürken daha önce transfer listesinde bulunan Christian Fassnacht için temasları sıklaştırdı. 2 milyon Euro’luk ilk teklif kabul edilmezken, Young Boys kulübüne yeni bir teklif yapılacağı düşünülüyor.

Teknik direktör Valerien Ismael’in raporu doğrultusunda orta sahaya joker özellikli bir futbolcu isteyen Kara Kartal, rotasını Christian Fassnacht olarak belirlemişti. 28 yaşındaki İsviçreli futbolcu için Young Boys’la pazarlığa oturan Siyah-Beyazlılar, 4 milyon Euro isteyen kulübe son olarak 2 milyon Euro teklif etmişti. Bu önerisi geri çevrilen Beşiktaş, bir süre bu transferi beklemeye almıştı.

Kartal, teknik direktör Valerien Ismael’in ısrarı sonrasında bu transfere hız verdi. Yönetim, bu hafta içerisinde Young Boys’un kapısını yeni bir teklifle çalacak. Bu kez teklifin bonuslarla 3 milyon Euro seviyesinde olması bekleniyor.

Daha önce de İstanbul'a gelmişti

Beşiktaş için daha önce eşiyle birlikte İstanbul’a gelen İsviçreli futbolcu, tesisleri ve stadı gezmişti. İstanbul’a hayran kalan başarılı futbolcu, Siyah-Beyazlılar’a transfer olmak için kulübünün ikna edilmesini bekliyor. Young Boys’la yeni sezon öncesinde çıktığı 2 maçta, 2 gol ve 1 asistle oynayarak formunun zirvesinde olduğunu gösteren Christian Fassnacht, orta alanın sağına ek olarak merkezde ve sol kanatta da görev yapabiliyor. Zaman zaman 10 numarada da forma giyebilen başarılı oyuncu, Kara Kartal’a transfer olursa kariyerinde ilk kez İsviçre dışında bir takımda forma giymiş olacak.

Rıdvan'ın yerine Tayfur Bingöl

Rıdvan Yılmaz’ın Rangers’a transferinin ardından sol kanat bekte elinde sadece Umut Meraş kalan Valerien Ismael, transfer istedi. Yönetim, bir süredir gündemde bulunan Tayfur Bingöl transferini bitirmek için Alanyaspor’la bir kez daha masaya oturacak.

Valerien Ismael’in takımın başına geçmesiyle birlikte Beşiktaş, 3-4-3 sistemine geçmişti. Yeni dönem öncesinde bu dizilişi 3-4-1-2 olarak güncelleyen Fransız teknik adam, Rıdvan Yılmaz’ın İskoçya devi Rangers’a transferi sonrasında sol kanat bekine acilen bir transfer istiyor.

Bu bölge için elinde kalan tek futbolcu olan Umut Meraş’ı yetersiz bulan Ismael, bu konudaki düşüncesini yönetime de bildirdi. Konuyla ilgili olarak başkan Ahmet Nur Çebi tarafından görevlendirilen Asbaşkan Emre Kocadağ, yeni hafta itibarıyla Tayfur Bingöl operasyonuna başlayacak. Kocadağ, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’yla bir araya gelip transferi noktalamayı planlıyor.

Tayfur anlayış bekliyor

Kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek için oldukça istekli olan Tayfur’un da alacaklarını bırakmak başta olmak üzere, bu transferin gerçekleşmesi için gereken tüm fedakârlıkları yapmaya hazır olduğu ifade edildi. 29 yaşında olması sebebiyle böyle bir fırsatın tekrar eline geçemeyeceğini düşünen Tayfur’un, Alanyaspor yönetiminden konuyla ilgili olarak anlayış beklediği ifade edildi.