Beşiktaş'a Cenk Tosun'dan iyi haber!

Cenk Tosun'un Anderson Talisca'nın takımı Guangzhou Evergrande'ye transfer olacağı iddia edildi.

Çin Ligi ekiplerinden Anderson Talisca'nın formasını giydiği Guangzhou Evergrande'nin, Cenk Tosun'a talip olduğu iddiaları Beşiktaş yönetimini sevindirdiği belirtildi. Siyah beyazlıların, Everton ile yaptığı anlaşmada Cenk'in 3. bir kulübe transfer olması halinde, İngiliz ekibinden fark alacağı iddia edildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden geçen sezon İngiltere Premier Lig takımlarından Everton'a 22.5 milyon avro karşılığında transfer olan Cenk Tosun'a, Anderson Talisca'nın forma giydiği Guangzhou Evergrande'nin talip olduğu iddia edildi.

Fotomaç Gazetesi'nin haberine göre bu iddia en çok Beşiktaşlı yöneticileri sevindirdi. Cenk Tosun için konuşulan 40 milyon avroluk rakamın özellikle Everton ile yapılan anlaşmada yer alan %7.5'luk bir sonraki satış hakkının akılları getirdiği ifade edildi.

Beşiktaş'ın İngiliz ekibiyle yaptığı anlaşmada, "Cenk Tosun'un Everton tarafından 3. bir kulübe satılması halinde, Everton'a ödenecek transfer bedeli ile Everton tarafından transfer tarihi itibariyle şirketimize ödenmiş olan transfer bedeli arasındaki farkın %7.5'u şirketimize ödenecektir" ifadesi yer aldığı iddia edildi.

Haberin devamında Çin Ligi'nde son 9 haftaya girilirken Burak Yılmaz'ın eski takımı Pekin'le şampiyonluk yarışı veren Guangzhou'nun, 6 golde kalan Brezilyalı forveti Alan'ın yerine forvet aradığı öne sürüldü. Cenk'in ise 3-4 adaydan birisi olarak öne çıktığı ifade edildi.

  • Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen ve Çin Ligi'ne transfer olan Anderson Talisca'dan Cenk Tosun paylaşımı gelmesi bu iddiaları güçlendirmiş durumda.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

@cenktosun14 ❤️🇹🇷

andersontalisca (@andersontalisca)'in paylaştığı bir gönderi ()