Beşiktaş'a Slaven Bilic piyangosu

Hırvat futbol adamı, Premier Lig'de bulunduğu dönemde teknik ekibi ile sohbet ediyor...
Hırvat futbol adamı, Premier Lig'de bulunduğu dönemde teknik ekibi ile sohbet ediyor...

Bir dönem Beşiktaş'ı çalıştıran ve geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ekibi El İttihad'ın başına geçen Slaven Bilic, siyah beyazlılarda iki ismi gözüne kestirdi. Hırvat teknik adamın talebi doğrultusunda kulüp; Domagoj Vida ve Gökhan Töre için Beşiktaş'a 20 milyon avro (134 milyon TL) teklif etmeye hazırlanıyor...

2015-2017 yılları arasında Beşiktaş'ı çalıştıran Slaven Bilic, 2 sezon üst üste kazanılan şampiyonluğun temelinde katkıları olan isimlerden biri olmasının yanı sıra taraftarın da gölünde taht kurmayı başarmıştı.

Beşiktaş’ın ardından İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United’a giden ancak Ada’daki macerası da 2 sezon süren Hırvat teknik adam, son olarak Suudi Arabistan ekibi El İttihad’la anlaşmıştı. Yeni kulübünü güçlendirmek için çalışmalara başlayan Bilic’in, siyah beyazlılardan 2 ismi birden gözüne kestirdiği ortaya çıktı. Deneyimli çalıştırıcının yeni kulübünden; Domagoj Vida ve Gökhan Töre’nin alınmasını istediği belirtildi.

Hırvat teknik adam ile Gökhan Töre hararetli bir şekilde istişare ediyor...
Hırvat teknik adam ile Gökhan Töre hararetli bir şekilde istişare ediyor...

TEKLİF YOLDA

Bu gelişmenin ardından Arabistan temsilcisinin, menajerler aracılığıyla girişimlere başladığı ve 2 isim için Ocak ayı öncesinde tekliflerini hazırladığı bildirildi. El İttihad’ın Vida için 15 milyon avro, Gökhan Töre için ise 5 milyon avro ödemeye hazır olduğu kaydedildi.

Bilic, Hırvatistan Teknik Direktörliğünü yürüttüğü dönemde Domagoj Vida'nın da içinde bulunduğu ekiple yürüyüş yapıyor...

20 milyon avroluk (134 milyon TL) teklifin, ara transfer dönemi öncesinde Beşiktaş’a resmi yollarla iletilmesi bekleniyor.

TÖRE VE VIDA İLE BAĞI VAR

Slaven Bilic, Gökhan Töre’yi West Ham United’a da götürmüş ancak Töre’nin, yaşadığı sakatlık sebebiyle İngiltere macerası beklenenden kısa sürmüştü. Bilic ek olarak Hırvatistan milli takımında görev yaptığı dönemde de Vida’yı A takıma çıkaran teknik adam olmuştu.