Beşiktaş'a 'Torba' müjdesi

​Beşiktaş'a 'Torba' müjdesi
​Beşiktaş'a 'Torba' müjdesi

Beşiktaş, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa, kura çekimlerine 2. torbadan katılacak.

Temsilcimiz Beşiktaş,Devler Ligi'nde ortaya koyduğu performans ile Türk futbolunda erişilmemiş başarılara ulaştı. Grup aşamasında son karşılaşmasına Leipzig karşısında çıkan siyah-beyazlılar, Alman rakibini de mağlup ederek grubu namağlup ve lider olarak tamamladı. Beşiktaş'ın bu başarısı, siyah-beyazlılara Şampiyonlar Ligi'ne 2. torbadan katılma şansını getirdi. Siyah-beyazlı ekip eğer gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 2. torbadan kura çekimlerine katılacak.

Beşiktaş'ın bir diğer başarısı ise, UEFA organizasyonlarında 2017-18 sezonu adına 6 aylık dönem geride kalırken, 19 takım puanı toplayan Beşiktaş'ın20 puanlı İngiliz temsilcisi Tottenham'ın ardından 2. sırada yer alması oldu.

AVRUPA'DA 22. SIRADA

Sabah'ta yer alan habere göre Beşiktaş, torba ve seri başı konumlarını belirleyen 5 yıllık sıralamada da adeta uçuşa geçti. Bu sezonki puanlarıyla 57'yi bulan siyah-beyazlılar, Avrupa'nın ilk 22'si arasında yer alıyor. Üstelik Beşiktaş'ın gelecek sezon hesaptan düşecek 2013-14 puanı yok. Bu da siyah-beyazlıların gelecek sezon sonunda ilk 15'e girme ihtimalinin yüksek olması demek.

Bu durumda Beşiktaş, 2019- 2020 sezonunda Devler Ligi kura çekimine 2. torbadan katılabilecek. Kartal bu sezon ligde ikinci olması halinde ise play-off turunda kesinlikle seri başı olacak ve gruplara kalma ihtimali güçlenecek.