Beşiktaş'ın Akhisar laneti: 32 maç sonra bir ilk

Beşiktaş 0-0 Akhisarspor maçı özeti
Beşiktaş 0-0 Akhisarspor maçı özeti

Spor Toto Süper Lig 12. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Teleset Mobilya Akhisarspor karşı karşıya geldi. Beşiktaş sahasında konuk ettiği Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Karşılıklı ataklardan gol sesi çıkmayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. Temponun ve aksiyonun zaman zaman yükseldiği ikinci yarıda da skor değişmeyince mücadele 0-0 berabere sonuçlandı.

Beşiktaş böylece 32 maç sonra Süper Lig'de ilk kez evinde gol atamamış oldu. Siyah beyazlı ekip en son 29 Kasım 2015 tarihinde yine Akhisarspor'a gol atamamıştı.

Öte yandan Akhisarspor forması giyen Paulo Henrique, 78. dakikada gördüğü direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 22 yaptı ve 3. sırada kaldı. Akhisarspor ise 18 puana yükseldi ve 6. basamağa tırmandı.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Yeni Malatya deplasmanına konuk olurken; Akhisarspor da Göztepe karşısında puan arayacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BABEL YEDEK SOYUNDU, CENK TOSUN DİNLENDİRİLDİ

Beşiktaş'ın formda isimlerinden Ryan Babel, 12. hafta mücadelesine yedek olarak çıktı.

Siyah-beyazlı takımda gösterdiği performansla Hollanda Milli Takımı'na yeniden davet edilen ve hafta içinde ülkesinin hazırlık maçında oynayan Babel'in yerine orta sahanın sağında vatandaşı Jeremain Lens, oynadı. Lens'in sağ kanada geçmesiyle Ricardo Quaresma, orta sahanın solunda görev aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta Porto'yu konuk edecek siyah-beyazlı ekipte forvet oyuncusu Cenk Tosun da dinlendirilen oyuncular arasında yer aldı. Babel gibi maça yedek olarak başlayan Cenk'in bu maçtaki görevini Alvaro Negredo yerine getirmeye çalıştı.

Bu sezon Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında ilk 11'de oynama fırsatı bulan Negredo, ligde 4. kez aynı şansı elde etti.

Babel ve Cenk Tosun'un yanı sıra Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Matej Mitrovic, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Fatih Aksoy, Orkan Çınar ile Necip Uysal, yedek soyundu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

PEPE İLK KEZ MAÇ KAÇIRDI

Portekiz Milli Takım forması giyen ve takımının ABD ile yaptığı hazırlık karşılaşmasında yaşadığı sakatlık nedeniyle Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında görev alamayan Pepe, bu sezon ilk kez maç kaçırdı.

Sezon başında Real Madrid'den transfer edilen Pepe, Beşiktaş'ın Süper Lig'de yaptığı 11 karşılaşmada da 90'ar dakika görev almıştı. Portekizli oyuncu, Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa'daki tüm maçlarda da aynı şekilde görevini yerine getirmişti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TOSİC CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Beşiktaşlı oyuncu Dusko Tosic, Akhisarspor mücadelesinde sarı kart görerek, bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak olan Yeni Malatyaspor mücadelesinde cezalı duruma düştü.

Beşiktaş’ta sarı kart ceza sınırında bulunan Dusko Tosic, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sarı kart görerek cezalı duruma düştü. 12. haftada Vodafone Park’ta oynanan Teleset Mobilya AKhisarspor mücadelesinin 47. dakikasında sarı kart gören Tosic, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde cezalı duruma düştü. Malatya deplasmanında forma giyemeyecek olan Sırp savunma oyuncusu, 14. haftada oynanacak olan Galatasaray mücadelesinde cezasını doldurmuş olup forma şansı bulabilecek.

BEŞİKTAŞ 0–0 AKHİSARSPOR MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 1. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Siyah-beyazlı takımın hızlı gelişen atağında Quaresma'nın soldan ortasında Lens altıpasın önünde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
  • 9. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Talisca, Kadir Keleş'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. 11. dakikada topun başına geçen Quaresma'nın penaltı vuruşunda kaleci Lukac meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu tamamlayan Negredo'nun vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp auta çıktı.
  • 22. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor'un soldan kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda kaleci Fabricio gole izin vermedi. Dönen topa Miguel Lopes vurdu, savunmaya çarpan meşin yuvaryak yeniden kornere gitti.
  • 32. dakikada Negredo altıpasın sağından meşin yuvarlağı içeri çevirdi, Lens kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
  • 40. dakikada ceza sahası dışında toplu buluşan Quaresma'nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Lukac'ta kaldı.
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 0–0 AKHİSARSPOR MAÇININ İKİNCİ YARI ÖZETİ

  • 51. dakikada Soner Aydoğdu'nun kullandığı serbest vuruşta Miguel Lopes ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.
  • 52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Talisca'nın kafayla vurduğu topu kaleci son anda kornere çeldi.
  • 54. dakikada Tosic'in soldan ceza sahasına yaptığı ortaya Talisca kafayla vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
  • 57. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasının önünden kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın şutunda top baraja çarparak direkten döndü.
  • 64. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor'un hızlı hücumunda Larsson'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Onur Ayık meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Hutchinson'ın ters vuruşunda kaleye giden top kaleci Fabricio'ya çarparak oyun alanına geri döndü.
  • 71. dakikada Adriano'nun soldan gönderdiği pasta Talisca uzak mesafeden topa sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
  • 80. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor 10 kişi kaldı. Babel ile girdiği mücadelede yerde kalan Henrique, Medel'e yaptığı hareketin ardından maçın hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.
  • 90+3. dakikada Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada Tosic meşin yuvarlağa kafayla vurdu, kaleci Lukac gole izin vermedi.
  • 90+4. dakikada Larsson'un uzaktan şutunda kaleci Fabricio topu kornere çeldi.
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

24 GÜN SONRA KENDİ EVİNDE

Beşiktaş, 24 gün sonra Vodafone Park'ta Süper Lig maçına çıktı.

Ligde son 2 haftayı deplasmanda geçiren Beşiktaş, son olarak 23 Ekim'de Medipol Başakşehir'i lig mücadelesinde konuk etmişti. Rakibi karşısında 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı ekip, Dusko Tosic'in uzatma dakikalarında attığı golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.

Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Bernd Schuster, Vodafone Park’ta Akhisarspor mücadelesini tribünden takip etti.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

BERND SCHUSTER TRİBÜNDE

Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Bernd Schuster, yeniden Dolmabahçe’de. Bir dönem Beşiktaş’ta görev yapmış olan Bernd Schuster, Vodafone Park’ta oynanan T.M Akhisarspor mücadelesini tribünden seyretti. 2010-2011 sezonunda siyah-beyazlı takımın başında olan Schuster, Süper Lig’in 12. haftasında oynanan T.M Akhisarspor maçını tribünden izledi. Alman teknik adam, siyah-beyazlı takımın başında olduğu 2010-2011 sezonunda ligde çıktığı 25 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 6 beraberlik almıştı.