Beşiktaş'ın Diego Costa planı: Formül bulundu

Diego Costa Beşiktaş Atletico Madrid Chelsea
Diego Costa Beşiktaş Atletico Madrid Chelsea

İtalyan gazeteci, Beşiktaş'ın transfer planını duyurdu.

GZT Spor Dış Haberler – Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Aboubakar’ın takımdan ayrılması ve Demba Ba’nın da sakatlığı sebebiyle forvet arayışlarına hız veren siyah beyazlı ekibin son gözdesi olan Diego Costa için sıcak saatler yaşanıyor.

Chelsea teknik direktörü Antonio Conte ile anlaşamadığı için Atletico Madrid’e geri dönmesi gündemde olan golcü oyuncu, İspanyol ekibinin aldığı transfer yasağı sebebiyle arada kaldı.

İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri’ye göre, bu durumu fırsat bilen Beşiktaş harekete geçti. Siyah beyazlı ekibin, Atletico Madrid'in transfer yasağı bitene kadar 6 aylık kiralama konusunda temaslara başladığı öne sürüldü.

Siyah beyazlı taraftarların ısrarla istediği Diego Costa hakkında sabah saatlerinde bir açıklama yapan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, deneyimli oyuncunun transfer konusunda olumlu düşünceleri olduğunu belirtmişti.

Şenol Güneş, "Diego Costa da gelsin, gelirse hayır demem. Hakkında olumlu düşünüyorum. Ama bu tarz transferler bütçeye bağlı” ifadelerini kullanmıştı.

Chelsea forması altında çıktığı 120 maçta 58 gol ve 24 asistlik performans sergileyen Diego Costa, bu yaz Londra temsilcisinin kampına katılmadı.