Beşiktaş'ta 3. Cenk Tosun dönemi

Cenk Tosun, Beşiktaş'ta
Cenk Tosun, Beşiktaş'ta

Forvet mevkii için Weghorst ve Muleka ile görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, Everton ile sözleşmesi sona eren Cenk Tosun ile yeniden anlaştı.

Beşiktaş, Gedson Fernandes ve Romain Saiss'ın ardından bir takviye daha yaptı. Siyah beyazlılar, İngiliz ekibi Everton ile sözleşmesi sona eren eski golcüsü Cenk Tosun ile yeniden anlaşmaya vardı.

Cenk Tosun ile 1+1 yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Türk lirası üzerinden anlaşma yapılacak. Milli futbolcu, yıllık 10,5 milyon TL ve maç başı ücret alacak. 2 yıllık anlaşma sağladı. Beşiktaş, bonservisi elinde olan 31 yaşındaki golcü için bonservis bedeli ödemeyecek. Anlaşmanın kısa süre içinde resmî olarak duyurulması bekleniyor.

  • 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'ın Gaziantepspor'dan kadrosuna kattığı Cenk Tosun, 2018 Ocak ayında 22 milyon euro bonservis bedeli ile Everton'a transfer oldu.

Yeniden Beşiktaş

Cenk Tosun, Beşiktaş'a 3.kez imza atacak. Mili futbolcu 2020-2021 sezonunun devre arasında kiralık olarak siyah-beyazlı formayı giymişti.4 maçta 3 gol - 1 asistlik katkı yapan Cenk Tosun, Erzurumspor deplasmanında sakatlanarak sezonu kapamıştı.