Beşiktaş'ta dışlanan adam: Adem Ljajic

Adem Ljajic ve Atiba oyunun durduğu anda aktif dinlenme gerçekleştiriyor.
Adem Ljajic ve Atiba oyunun durduğu anda aktif dinlenme gerçekleştiriyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın yeni transferi Adem Ljajic, siyah beyazlı ekipte aradığı ortamı şimdilik bulamadı. Saha içerisinde özellikle Quaresma ile sorun yaşayan Sırp oyuncu, akan oyunda yalnızlaştırılıyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ta Adem Ljajic krizi yaşanıyor. Son olarak Vodafone Park’ta Sivasspor’a 2-1 mağlup olarak zirve yarışında ağır yara alan siyah beyazlı ekipte Sırp oyuncu dışlanıyor.

Akan oyun içerisinde arkadaşlardan fazla pas alamayan Adem Ljajic, duran toplarda ise Ricardo Quaresma ile soğuk savaş halinde. Siyah beyazlı ekibin kazandığı her duran topta topun başına gelen Quaresma ve Caner Erkin ikilisi yeni transferin inisiyatif almasına izin vermiyor.

Sırp oyuncunun Şenol Güneş'e dönerek tepkisini dile getirdiği anlar.
Sırp oyuncunun Şenol Güneş'e dönerek tepkisini dile getirdiği anlar.

Takımda kimsenin topu bırakmadığı Adem Ljajic, son olarak Sivasspor maçında kullanılan bir frikikte bu duruma itiraz etti. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ricardo Quaresma, vuruşu Adem Ljajic’e bırakmadı. O anlarda yedek kulübesine dönen Adem Ljajic, iki elini yana açarak çaresizliğini dile getirdi.

Portekizli oyuncunun vuruşu baraja çarparak kornere giderken, taraftarlar da sosyal medyadan tepki gösterdi. Quaresma'nın yaptığını doğru bulmayan siyah beyazlı futbolseverler, Portekizli oyuncuyu şımarıklıkla suçladı.

Ricardo Quaresma akan oyunda da Adem Ljajic'e pas atmayı tercih etmiyor.
Ricardo Quaresma akan oyunda da Adem Ljajic'e pas atmayı tercih etmiyor.

MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ

Adem Ljajic, ülkesinin UEFA Uluslar Ligi'nde oynayacağı Karadağ ve Litvanya maçlarının aday kadrosuna davet edildi. Sırbistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mladen Krstajic, UEFA Uluslar C Ligi 4. Grup'ta Karadağ ve Litvanya ile oynayacağı maçların 26 kişilik aday kadrosunu açıkladı.

  • Kaleci: Marko Dmitrovic (Eibar), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel-Aviv), Aleksandar Jovanovic (Huesca)
  • Defans: Antonio Rukavina (Astana), Uros Spajic (Krasnodar), Nemanja R. Miletic (Partizan), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Jagos Vukovic (Olympiacos), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodic (Kızılyıldız)
  • Orta saha: Nemanja Matic (Manchester United), Nemanja Maksimovic (Getafe), Sasa Lukic (Torino), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Ljubomir Fejsa (Benfica), Branko Jovicic (Kızılyıldız), Dusan Tadic (Ajax), Filip Kostic (Eintracht Frankfurt), Adem Ljajic (Beşiktaş), Andrija Zivkovic (Benfica), Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt), Nemanja Radonjic (Marsilya)
  • Forvet: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Aleksandar Prijovic (PAOK), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt)

ADEM LJAJIC KİMDİR?

Beşiktaş'ın yeni yıldızı Adem Ljajic, futbola ilk olarak 1998 yılında Josanica takımının altyapısında başladı. Burada 7 sene top koşturan futbolcu, 2005 yılında ülkesi Sırbistan'ın köklü kulübü olan Partizan'ın altyapısına transfer oldu. Ljajic, 2008 yılında gösterdiği performans sebebiyle as takıma yükseldi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan Ljajic, iki sezon boyunca 38 maçta forma giyip 9 gol attı. Partizan formasıyla yıldızı parlayan Ljajic, 2010 yılında 6.8 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu.

Adem Ljajic'in Inter günlerinden bir kare.
Adem Ljajic'in Inter günlerinden bir kare.

Ljajic, Fiorentina'da üç sezon boyunca forma giydi ve bu süre içerisinde takımda ender futbolculardan biri oldu. Toplamda 78 maça çıkıp 15 kez topun filelere ulaşmasına öncü oldu. 2013 yılında 12 milyon euro karşılığında ligin bir başka güçlü ekibi Roma'ya transfer oldu.

Ljajic, yeni takımı Roma ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 6 gol attı ve ikinci sezonunda 44 maçta sahne alıp 9 gol attı. 2015-16 sezonunda ise Inter'e kiralandı. Ljajic bir sezon sonra ise 9 milyon euro bedelle Torino'nun yolunu tuttu. Genç futbolcu, Torino'nun ardından bugün de Beşiktaş ile anlaşma imzaladı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

❗Kartal, Vodafone Park'ta darmadağın...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()