Beşiktaş'ta "Fikret Orman ve Şenol Güneş görevi bırakacak" iddiası

Fikret Orman ve Şenol Güneş
Fikret Orman ve Şenol Güneş

Derbi öncesi Fikret Orman ile özel bir görüşme gerçekleştiren Şenol Güneş ayrılık sinyalini verdi. Fenerbahçe ile kupa derbisinde yaşanan olaylardan sonra büyük üzüntü yaşayan Güneş, "Haklıyken haksız duruma düşürmeye çalıştılar. Artık böyle bir yapının parçası olmak istemiyorum" dediği belirtildi.

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sonu Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş'ta bu mücadele öncesinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde önemli bir görüşme yapıldığı aktarıldı.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; Karşılaşmaya saatler kala Ümraniye’de Başkan Fikret Orman’la biraraya gelen Güneş’in, Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yle oynadıkları olaylı maç ve sonrasında gelişen olaylar sebebiyle yıprandığını ve görevini bırakma kararı aldığı belirtildi.

Güneş’in bu düşüncesini Fikret Orman'a şu sözlerle açıkladı:

  • “Yaşanan olaylar ortada. Türk futbolu kirlendi. Adeta haklıyken haksız duruma düşürmeye çalıştılar. Artık böyle bir yapının parçası olmak istemiyorum. Ligin durumu ne olursa olsun bu şartlar altında çalışmam imkansız. Önce kendime sonra da sizlere haksızlık etmiş olurum.”

Başarılı çalıştırıcının bu sözleri sonrasında Başkan Fikret Orman’ın ise, şunları söyledi:

  • “Hocam, bizler daha sakin olmalıyız. Acele ile hareket edersek yanlış karar veririz. Sezon bitsin, her şeyi masaya koyarız. Benim de çok ciddi anlamda idari ve yönetimsel sıkıntılarım var”

Derbi sonrasında yaptığı açıklamalarda ayrılacağının sinyalini veren Şenol Güneş, tesislere dönüş sırasında da oldukça mutsuz bir görüntü sergilemişti. Tecrübeli teknik adamın, Başkan Fikret Orman’ın isteği sonrasında planını uygulamaya geçirme konusunda aceleci davranmama kararı aldığı kaydedildi. Camia içinde oldukça ilginç ve ciddi iddialar var. Başkanın kupa sürecini bahane gösterip, Serdar Bilgili gibi görevi bırakacağı konuşuluyor.