Beşiktaş play-off iddiasını yalanladı

Ahmet Nur Çebi
Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği toplantısında "Süper Lig şampiyonu play-off ile belirlensin" şeklinde öneri getirdiği iddiasını yalanladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Süper Lig'de Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekilirken Kulüpler Birliği toplantısında sürpriz bir öneri geldi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın son toplantısında Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin lig şampiyonunun belirlenmesi için play-off sistemini önerdiği iddia edildi.

Haberde, bu önerinin Galatasaray ve Fenerbahçe dışındaki takımlardan destek gördüğü de aktarıldı.

Ek olarak haberde, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan ortak bir karar çıkmadığı için kulüplerin bireysel olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yapacağı ortaya atıldı.

Beşiktaş yalanladı

Siyah beyazlı kulüp, açıklamasında;

"Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, Spor Toto Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi önerisinde bulunduğu iddiasıyla yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan haberler tamamen asılsızdır.Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin söz konusu toplantıda iddia edildiği gibi bir talebinin olmadığını belirtir, kamuoyundan masa başında kasıtlı olarak üretildiğine inandığımız hayal mahsulü haberlere itibar etmemelerini önemle rica ederiz." ifadelerini kullandı.