Beşiktaş'tan düşündüren istatistik!

Beşiktaş.
Beşiktaş.

Beşiktaş, zorlu Başakşehir deplasmanında 3 puanı geride bırakarak ayrılırken karşılaşma boyunca hücum yollarında yaşanan sorun gözden kaçamadı. Maçtan sonra ortaya çıkan isabetli şut istatistiği Beşiktaş için büyük bir hayal kırıklığıydı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Şenol Güneş yönetiminde bir kez daha Başakşehir'e takılan siyah beyazlı takım, şampiyonluk yarışında yolunda ağır yara aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Siyah beyazlılar, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada Başakşehir deplasmanında 3 puan bırakarak dönerken; ileri uçtaki etkisiz oyun da dikkat çekti. Siyah beyazlılar 90 dakika boyunca Başakşehir kalesine sadece 2 isabetli şut çekebildi. Böylece Beşiktaş, bu sezon 2-1 kaybettiği Fenerbahçe derbisiyle birlikte en az isabetli şut çektiği maçı oynadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Medipol Başakşehir ise; Galatasaray, Fenerbahçe'nin puan kaybettiği ve Beşiktaş'ın mağlup olduğu haftayı 3 puanla kapatarak şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde etti.

SADECE 1 GALİBİYET ALABİLDİ

Bayern Münih rövanşı ile Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Şenol Güneş, lige dönüş yaptığı Medipol Başakşehir maçında kötü talihini sürdürdü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Sahadan mağlubiyetle ayrılan tecrübeli teknik direktör, Beşiktaş başında Başakşehir karşısında sadece 1 galibiyet elde edebildi.

Karşılaşma devam ederken Beşiktaş'ın etkisiz oyununu fark eden Nihat Kahveci de Twitter'dan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

  • Beşiktaş tarihinde bu kadar kötü maç başlangıcı var mıdır?

🔥 Zirve alev aldı!

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()