Beşiktaş'tan Sörloth ile ilgili ilk açıklama! Ayrılacaklar da belli oldu

Ceyhun Kazancı, Sörloth ile ilgilendiklerini açıkladı.
Ceyhun Kazancı, Sörloth ile ilgilendiklerini açıkladı.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, yeni sezon kadro yapılanmasıyla ilgili konuştu. Takımda kalacaklar ve gideceklerle ilgili görüş belirten kazancı, transferlerin Valerien Ismael'in sistemine göre yapılacağını söyledi.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Fanatik gazetesine konuştu. Sözleşmesi sona eren Cyle Larin ile anlaşamadıklarını aktaran Kazancı, "Larin'e emekleri için teşekkür edeceğiz. İki taraf kendine farklı bir yol çizdi." dedi.

Alanyaspor'a 2 gol atan, Beşiktaş'ın eleştirilen golcüsü Batshuayi'yi de değerlendiren Kazancı, "Alanyaspor'a 2 gol attı ama haftaya Giresun'da ne yapar bilemiyoruz. Kiralık futbolcularla devam etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Alex Teixeira'ya teklifler olduğunu doğrulayan Ceyhun Kazancı, "Çok karakterli, duruşu olan ve özü sözü bir futbolcu. Kendisine Arap Yarımadası'ndan farklı teklifler var. Diğer bazı isimler gibi, 'Sözleşmem var ama oynamadan burada kalıp paramı alıp hayatıma bakarım' diyecek biri değil. Bu nedenle konuşup anlaşacağız." ifadelerini kullandı.

Ceyhun Kazancı, sezonun en flaş transferi Miralem Pjanic ile de devam etmeyeceklerini açıkladı.

  • "Pjanic, kiralık futbolcumuz. Ancak yeni sezonda devam etmeyeceğiz. Sadece hocanın sistemine uyan isimlerle yeni sezona başlayacağız."

Valerien Ismael'in isteği doğrultusunda Domagoj Vida ile yeni sözleşme görüşmelerine başladıklarını söyleyen Kazancı, Hırvat stopere en fazla 1,5 milyon € verebileceklerini ve 1 yıllık anlaşma yapmak istediklerini aktardı.

Güven Yalçın ile yeni kontrat görüşmelerinde maddi problemler olmadığını vurgulayan Beşiktaş Sportif Direktörü, "Güven Yalçın ile aramızdaki sıkıntı mali konular değil. Tamamen oyuncunun kafa yapısı. Kadroya girme konusunda bazı endişeleri var sanırım. Detaylı anlatıyorum. Süper Lig değil, 1. Lig’e bile gitse asla yalnız santrfor olmayacak. Burada kalıp gelecek yabancının yanında formayı zorlayacak." dedi.

Ceyhun Kazancı; Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Mehmet Topal ile devam edilmeyeceğinin sinyalini verdi: "Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Mehmet Topal, üçü de milli oyuncular. Ancak şu anki durumları önemli. Hoca da kadroya baktığınızda bazı şeyleri zaten açık ediyor. Bu konuda fazla yorum yapmaya gerek de yok."

  • Bir süredir basında yer alan Sörloth'un transfer edileceği iddialarına da değinen Ceyhun Kazancı, "Leipzig, net bir şekilde Sörloth'u sadece satılık olarak verebileceklerini resmi olarak bize bildirdi. Kiraya verseler çoktan bu transferi bitirmiş olurduk. Kendisi ile 5-6 aydan beri sürekli konuşuyorum. Türkiye’ye dönmeye ve İstanbul’da oynamaya çok istekli. İspanya’daki satın alma opsiyonu 18 milyon euro. Nasıl olacak, şu an kestirmek gerçekten güç. Sonuna kadar üstünde olacağımız bir isim. Önceliğimiz." şeklinde konuştu.