Beşiktaş'tan Tamer Tuna bombası

​Beşiktaş'tan Tamer Tuna bombası
​Beşiktaş'tan Tamer Tuna bombası

Beşiktaş, Göztepe ile yollarını ayıran Tamer Tuna'ya teklif yapmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş kaçan şampiyonluğun ardından gelecek yıl için güçlü bir ekip kurmak istiyor. Elbette bu ekibe iyi bir yardımcı antrenör de eklenmek isteniyor. Akşam'ın haberine göre; Beşiktaş, Göztepe ile yollarını ayıran Tamer Tuna'ya teklif sunmaya hazırlanıyor.

Arayışa geçtiler

Siyah-Beyazlı yöneticiler, Tamer Tuna ayrıldıktan sonra bütün yükün teknik direktör Şenol Güneş’in omuzlarına bindiğini, tecrübeli çalıştırıcının çok önemli olmayan ayrıntılarla bile uğraşmak zorunda kaldığını düşünüyor. Deneyimli isim ile oyuncular arasında bir sünger görevi gören Tamer Tuna’nın, şampiyonlukta çok önemli payı bulunduğunu belirten yöneticiler, yeni sezonda bu eksikliğin mutlaka giderilmesi gerektiğine inanıyor. Onun için de şimdiden yardımcı hoca arayışlarına başlanmış durumda.

“Neden dönmesin?”

Beşiktaş yönetimi Tamer Tuna'yı gözüne kestirdi.
Beşiktaş yönetimi Tamer Tuna'yı gözüne kestirdi.

Beşiktaşlı yöneticiler, ‘Tamer Tuna döner mi?’ şeklindeki sorulara, ‘Neden olmasın. Her şey mümkün’ cevabı veriyor. Yönetimin, Süper Lig’de hocalık yapmış Tuna’yı geri döndürmek için formülü de şu: “Şenol Hoca ayrılana kadar onun yardımcısı olarak göreve devam et. Şenol Hoca ayrıldıktan sonra da takımın başına sen geçersin.” Göztepe ile yolları ayıran Tuna’nın bu öneriye ne cevap vereceği bilinmiyor. Ancak Tuna’dan olumsuz yanıt gelse de Siyah-Beyazlı yönetim başka bir yardımcı hocayı mutlaka Güneş’in yanına koymayı planlıyor.

Alternatifler hazır

Tuna’nın Bursaspor’a gitme ihtimali de bulunuyor. Başarılı çalıştırıcı Beşiktaş’tan gelen teklifi kabul etmezse yönetimin alternatifler hazır durumda. Gökhan Keskin, Yusuf Şimşek ve Feyyaz Uçar düşünülen diğer isimler arasında yer alıyor. Bu konudaki son kararı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş verecek. Siyah-Beyazlı yönetim yeni sezon başlamadan bu sorunu mutlaka çözmek istiyor. Yardımcı takviyesi konusunda Teknik Direktör Şenol Güneş ile de fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.