Beşiktaş'tan tepki 'VAR'

Beşiktaş, VAR kararlarına tepki gösterdi.
Beşiktaş, VAR kararlarına tepki gösterdi.

Beşiktaş, VAR sistemi ve hakemler hakkında açıklamada bulundu. Siyah-beyazlı kulüp hatalı kararlara tepki gösterdi.

Süper Lig'in 12. haftasında Alanyaspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, hakem kararlarına tepki gösterdi. Siyah-beyazlı kulüp, resmî siteden yaptığı açıklamada genç hakemlere güvendiklerini ama VAR sisteminin onları tartışmalı hale getirdiklerini belirtti.

VAR sisteminin başındaki hakemlerin herhangi bir standart gözetmeden yönlendirme yaptığı vurgulanan açıklamada, benzer pozisyonlardaki çelişkili kararların VAR sistemine inancı zayıflattığı ifade edildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde;

  • "Fenerbahçe maçında aleyhimize verilen hakem kararları sıcaklığını korurken, üstüne Aytemiz Alanyaspor maçında yaşananlar, Teknik Direktörümüz Sergen Yalçın’ın da belirttiği üzere, adil bir yönetim beklentisi içinde olan aklıselim her futbolseveri, ‘VAR sisteminin neye göre çalıştığı belli değil’ yargısında bulunmaya sevk etmektedir.
  • Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulunu, ligin selameti açısından VAR sistemi ile genç hakemleri tartışılır konumdan çıkarmak için gerekli çalışmaları hızla yürütmeye davet eder, sahada sadece rakiplerimizle değil yukarıda sıraladığımız etkenlerle de karşılaşacaksak, onlarla da en güçlü şekilde mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz."