BeşiktaşYeni Malatya deplasmanında kayıp

Beşiktaş Malatya deplasmanında​
Beşiktaş Malatya deplasmanında​

Spor TotoSüper Lig’in 13. Haftasında Beşiktaş deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 0-0berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş, Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk oldu.

İki takımın da gol bulamadığı mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş bu sonuçla puanını 23’e yükseltirken 3.sıradaki yerini korudu. Yeni Malatyaspor ise 15 puana yükseldi.

Beşitkaş’ta ilk 11’de yer alan Portekizli stoper Pepe, maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlanınca yerine Necip Uysal ilk 11’de başladı. Necip Uysal da 75.dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalınca yerine 20 yaşındaki genç isim Fatih Aksoy dahil oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk Yarı:

8. dakikada sağ köşeden Aytaç’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Sadık’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen topa Murat Yıldırım’ın yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top uzaklaştırıldı.

22. dakikada sağ kanatta topla buluşan Pereira’nın ortasında ceza sahası içinde Azubuike’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri’de kaldı.

45 1. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Murat Yıldırım’ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura lider çıkmayı garantileyen Beşiktaş ile ligde son 2 maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, Malatya'da karşı karşıya geliyor. Ligde son 2 deplasman maçını kazanan Beşiktaş, Yeni Malatyaspor deplasmanında da galibiyet arayacak. Ligde 2 maçtır kaybeden Yeni Malatyaspor ise Beşiktaş'tan puan almanın peşinde olacak.

Bu kritik maç öncesi Beşiktaş 22 puanla 3. sırada bulunurken, Yeni Malatyaspor ise 14 puanla 13. sırada bulunuyor. Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi TFF'den hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcıları ise Kemal Yılmaz ve İsmail Şencan. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan.

Saat 16:30'dan itibaren beIN Sports 1 ekranlarından yayınlanacak mücadeleyi GZT Spor Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

YENİ MALATYASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR

Süper Lig'in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe'nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.

Yeni Malatyaspor'da iki değişiklik

Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'a maç öncesinde jest yaptı.

Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.

Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

Stad tamamen doldu

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu.

Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

Taraftarlara çiğ köfte dağıtıldı

Maç öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Sait Aybak, taraftarlara çiğköfte dağıttı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un göğüs sponsoru da olan Aybak'ın organizasyonunda Yeni Malatya Stadı kapasitesi olan 27 bin 44 adet çiğköfte, hem ev sahibi takım hem de Beşiktaş taraftarlarına ücretsiz olarak verildi.

EVKUR YENİ MALATYASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇININ 11'LERİ BELLİ OLDU

Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında saat 16:30'da Evkur Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı Yeni Malatya Stadyumu'nda ağırlayacak.

İki takımın 11'leri:

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Mitrovic, Adriano, Quaresma, Atiba, Tolgay, Babel, Talisca ve Cenk

YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Chebake, Yalçın, Sadık, Cissokho, Aytaç, Murat, Pereira, Azubuike, Adem Büyük, Boutaib

BEŞİKTAŞ'TA 3 EKSİK

Evkur Yeni Malatyaspor ile lig tarihinde ilk kez karşılaşacak Beşiktaş, deplasmandaki mücadeleye üç savunma oyuncusundan yoksun çıkacak.

Teleset Mobilya Akhisarspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Dusko Tosic ve Gary Medel'in yanı sıra cezası devam eden Caner Erkin, Malatya'da forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda, savunmanın ortasında Pepe'nin yanında Matej Mitrovic'in oynaması bekleniyor.

Bu sezon forma şansı bulamayan genç stoper, ligde tek maçta görev aldı. Hırvat oyuncu, ligin 4. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının 71. dakikasında Alvaro Negredo'nun yerine oyuna dahil oldu.

BABEL CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesinde Ryan Babel sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve son Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarında sarı kart gören Hollandalı oyuncu sınıra geldi. Babel, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da sarı kart görmesi halinde 14. haftadaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Babel, Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada kırmızı kartla cezalandırılmış ve Medipol Başakşehir maçında görev yapamamıştı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR İLE BEŞİKTAŞ TARİHLERİNDE İLK KEZ

Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmayı garantileyen rakibi ile daha önce hiç karşılaşmayan E.Yeni Malatyaspor’da müsabaka öncesinde son hazırlıklar tamamlanırken, takımda eksik oyuncunun bulunmadığı ifade edildi.

Müsabaka öncesi yatığı son çalışmada maçın taktiğini anlatan Teknik Direktör Erol Bulut, oyuncularına rakip karşısında 90 dakika boyunca sabırlı ve disiplinli oynamaları uyarısında bulundu. E.Yeni Malatyaspor’da kart cezası biten golcü Khalid Boutaib ve geçen haftaki A.Alanyaspor maçına yedek başlayan orta saha oyuncusu Godson Azubuike’nin sahaya ilk 11’de çıkacağı öğrenildi.

Taraftardan büyük destek

Bu arada yapılan son antrenmanı sarı-kırmızılı taraftarlar da izledi. Kalabalık bir taraftar grubu zorlu Beşiktaş maçı öncesi takıma moral ziyaretinde bulundu.Futbolcuları ve teknik heyeti yanına çağıran taraftarlar, tezahüratlarla desteklerini sürdürdüler.Sarı-kırmızılı taraftarların yarınki müsabakada da görsel şovlar ve 90 dakika boyunca yapacağı tezahüratlarla takımlarına tam destek verecekleri bildirildi. Biletlerinin tamamına yakını satılan müsabakada taraftar sayısı bakımından yeni stadyumda bir rekora da imza atılacak.

Karşılaşmayı 25 bin biletli seyircinin izlemesi bekleniyor

E.Yeni Malatyaspor - Beşikaş müsabakası yarın saat 16.30’da başlayacak. Zorlu müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım bu sezon Y.Malatyaspor’un M.Başakşehir ve Bursaspor ile oynadıkları maçlarda da görev almıştı.