Bir devrin sonu: Buffon ayrılıyor!

Buffon, Juventus kariyerinde çıktığı 655 maçın 310'unda gol yemedi.
Buffon, Juventus kariyerinde çıktığı 655 maçın 310'unda gol yemedi.

İtalyan futbolunun efsane ismi Gianliugi Buffon, Juventus kariyerini noktalayacağını açıkladı. Deneyimli eldiven, sezon sonunda Juventus'tan ayrılacağını duyurdu.

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus’un efsane kalecisi Gianliugi Buffon, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Allianz Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenleyen deneyimli file bekçisi, 17 yıldır formasını giydiği kulübüne teşekkür etti ve resmen veda etti. Duygusal anlar yaşayan 40 yaşındaki Buffon, Cumartesi günü son kez Juventus forması giyeceğim. Beni şampiyon yapan Juventus’tur. Kariyerimin bundan sonraki bölümünde başka bir takıma gitme konusunda Juventus’un gösterdiği anlayışa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Saha içi ve saha dışı birçok teklif aldığını belirten Buffon, emeklilik kararından vazgeçmesinin sebebi olarak da bu teklifleri gösterdi. Tecrübeli kaleci, “15 gün önce emeklilik kararımdan emindim ama saha içi ve saha dışına yönelik önemli teklifler aldım. Saha dışı tekliflerin en önemlisi Juventus'tan. Önümüzdeki hafta kararımı vereceğim” şeklinde konuştu.

Buffon, 2001 yılından beri formasını giydiği Juventus’ta 655 müsabakada forma giydi. Juventus kariyerinde 9 Serie A şampiyonluğu olmak üzere toplam 19 kupa kaldıran Buffon, ayrıca 310 maçta kalesini gole kapadı.