Bir dönem Türkiye'de ve Real Madrid'de oynayan Hollandalı yıldız futbolu bıraktı

​Bir dönem Türkiye'de ve Real Madrid'de oynayan Hollandalı yıldız futbolu bıraktı
​Bir dönem Türkiye'de ve Real Madrid'de oynayan Hollandalı yıldız futbolu bıraktı

Real Madrid'in ve Kayseri Erciyeesspor'un eski futbolcusu 29 yaşındaki Royston Drenthe futbola veda etti.

Real Madrid'de ve Türkiye'de de kısa bir dönem Kayseri Erciyesspor forması giyen Hollandalı Royston Drenthe 29 yaşında futbol kariyerini noktaladı.

Drenthe, henüz 29 yaşında futbolu bırakmasının nedenlerini verdiği röportajda açıkladı. İşte Drenthe'nin konuyla ilgili açıklamaları;

  • "Çoğu insanın 200 yılda başına gelebilecek şeyler benim 30 yılıma sığdı. Kariyerimin son döneminde birçok negatif duygunun etkisi altındaydım. Yorgun, depresif, umutsuz ve en önemlisi de mutsuz biriydim. Her ne kadar futbol oynamaktan keyif alsam da, profesyonel kariyerimden hiçbir şekilde memnun olamıyordum ve sonunda futbolu bırakmaya karar verdim."

FUTBOL DÜNYASI SAHTEKARLARLA DOLU

Futbolun içindeki kötü insanların sayısının azımsanmayacak kadar az olduğunun altını çizen Drenthe şu ifadeleri kullandı:

  • "İsim vermek istemiyorum ancak futbol maalesef sahtekar insanlarla dolu. Birçok kişi üzerimden menfaat sağlamak için beni yanlış yönlendirdi. Özellikle menajerlerle büyük problemler yaşadım ve kariyerimin son birkaç yılını menajersiz geçirdim. Futbol çok güzel bir oyun ama onu birçok insan bu sporu kötüleştiriyor."

Drenthe, ilerleyen yıllarda futbolun içinde hiçbir şekilde yer almayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.