Bir Neymar tüm kadın futboluna bedel!

Bir Neymar yedi kadın ligine bedel!​
Bir Neymar yedi kadın ligine bedel!​

Yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler, kadın ve erkek futbolu arasındaki maddi uçurumu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle Neymar'ın kazancı tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Son zamanlarda kadın futbolu ile erkek futbolu arasındaki uçurum futbol dünyasının gündemine taşınmış, tartışma konusu olmuştu. Konuyla ilgili yayınlanan bir araştırma bazı şaşırtıcı gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Özellikle dünyada kadın futbolunun yükselişe geçmesiyle kadın ve erkek futbolu arasındaki uçurum kadın futbol camiasının en büyük şikayetlerinden biri olmuştu.

İskandinav ülkeleri Danimarka ve Norveç, iki tarafında milli takım primlerini eşitledi ve bu konuda ilk adımı atarak takdir topladı. Fakat bu konuda yapılan bir araştırma acı gerçekleri bir defa daha su yüzüne çıkardı. Yapılan araştırmaya göre Neymar PSG'den 32.9 milyon pound aldığı ve bu miktarın Avrupa'nın en iyi 7 kadın ligindeki toplam oyuncu maaşlarına denk olduğu ortaya çıktı.

Bu araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler tartışmaya başka bir boyut daha kazandırırken Neymar'ın şu anda 32.9 milyon poundluk kazancı ile dünyanın en çok kazanan oyuncularından biri olduğu; buna karşın en çok kazanan kadın futbolcunun ise yılda sadece 145.000 pound kazandığı bildirildi.