Boksta 2 sporcumuz da finalde

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, boksta altın madalya mücadelesi verecek.
Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, boksta altın madalya mücadelesi verecek.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, kendi kategorilerinde finale yükseldi. İki sporcu, cumartesi günü altın madalya için mücadele edecek.

Şu ana kadar 1 altın, 5 bronz madalya kazandığımız 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, 2 madalyayı da boksta garantiledik. Milli boksörlerimiz Buse Naz Çakıroğlu (51 kg) ve Busenaz Sürmeneli (69 kg), finale yükselerek gümüş madalyayı garantiledi.

Final maçları cumartesi günü

Kadınlar 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, yarı finalde Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı. 3 rauntta da üstün bir performans göstererek 5-0'lık sonuçla finale çıktı. 25 yaşındaki boksör, cumartesi günü TSİ 08.15'te Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova ile altın madalya mücadelesi verecek.

Buse Naz Çakıroğlu
Buse Naz Çakıroğlu

Kadınlar 69 kg'da dövüşen Busenaz Sürmeneli de, yarı finalde Hindistanlı Lovlina Borgohain ile karşılaştı. 3 raunt sonunda rakibini 5-0 mağlup eden 23 yaşındaki boksör, finale yükseldi. Busenaz Çakıroğlu, cumartesi TSİ 09.15'te Çinli sporcu Gu Hong ile karşılaşacak.

Busenaz Sürmeneli
Busenaz Sürmeneli