Borussia Dortmund, Alcacer'in bonservisini aldı

Alcacer, Signal Iduna Park'ta attığı golün sevincini tribünlere öpücük göndererek yaşıyor.
Alcacer, Signal Iduna Park'ta attığı golün sevincini tribünlere öpücük göndererek yaşıyor.

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, bu sezon yakaladığı istatistiklerle rekorları alt üst eden Paco Alcacer'in bonservisini aldı. Alman ekibi, 25 yaşındaki futbolcunun 23 milyon avroluk satın alma opsiyonunun kullanıldığını ve 2023 yılına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund, İspanyol futbolcu Paco Alcacer'in bonservisini aldı.

Alman ekibinden yapılan açıklamada, yaz transfer döneminde Barcelona'dan kiraladıkları 25 yaşındaki futbolcunun 23 milyon avroluk satın alma opsiyonunun kullanıldığı ve 2023 yılına kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.

Pablo Alcacer son günlerdeki formu rakamları alt üst etmiş durumda.n
Pablo Alcacer son günlerdeki formu rakamları alt üst etmiş durumda.n

Bundesliga'da lider durumdaki Borussia Dortmund'da bu sezon 8 maçta forma giyen Alcacer, 9 gol attı.

PACO ALCACER KİMDİR?

Paco Alcacer, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Monte Sion takımında başladı ve daha sonrasında doğduğu kentin takımlarından olan Torren Fc’ye geçiş yaptı. 2005 yılında iseValencia’nın alt yapısına transfer oldu. 4 sezon boyunca genç takımlar statüsünde forma giydi. Burada gösterdiği performanslarla beğeni kazandı ve 2009 yılında B takıma yükseltildi. 2012 yılına kadar B takımda takımı ile beraber 64 maça çıkıp 42 gol attı. 2012 yılında ise Valencia A takımına yükseltildi.

Alcacer gol sevincini tribünlere koşarak kutluyor.
Alcacer gol sevincini tribünlere koşarak kutluyor.

A takıma yükseldiği ilk sene kendisini geliştirmesi için bir sezonluğuna Getafe’ye kiralandı. 21 kez giydiği forma altında 3 kez gol sevinci yaşadı ve 2013-2014 sezonunda Valencia’ya geri döndü. İlk sezonunda takımı ile 37 maça çıkıp 4 gol attı ve diğer sezonun başlangıcında takımı ile beraber Emirates Kupası’na katıldı. Turnuvanın sonunda şampiyonluk sevincini yaşadı. 2014-2015 sezonunda da etkili performansına devam etti ve 36 maça çıkıp 14 gol attı. 2015-2016 sezonu itibariyle Valencia’ya geçti.

Valencia’daki başarılı performansının ardından 2016’da 30 milyon avro karşılığında Barcelona’ya transfer olan Alcacer, 2018’de ise Borussia Dortmund’a kiralandı ve Bundesliga defteri böyle açıldı.