Britanya'nın En Kötü Takımı: 840 gün sonra gelen galibiyet

Fort William FC taraftarı maçı izliyor.
Fort William FC taraftarı maçı izliyor.

● Britanya'nın en kötü futbol takımı olarak kabul edilen Fort William FC, kupa maçında Nairn County'i 5-2 devirdi ve 73 maç sonra ilk kez kazandı.

● Geçtiğimiz sezonu -221 averajla tamamlayan İskoç temsilcisi, Highland League'de 840 gün sonra galibiyet sevinci yaşamış oldu. Fort William FC, son galibiyetini üç sezon önce 12 Nisan 2017 tarihinde almıştı.

● BBC'nin 'The Fort' ismiyle belgeselini dahi çekti takımda futbolcular haftalık ortalama 123 lira kazanıyor.

Britanya'nın en kötü futbol takımı unvanına sahip Highland League ekibi Fort William FC, Kuzey İskoçya Kupası'nda karşılaştığı Nairn County'i 5-2 mağlup etti ve 73 maçlık galibiyet özlemini dindirdi.

Highland League'de geçtiğimiz sezonu -221 averajla son sırada tamamlayan Fort William FC, 840 gün sonra ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. İskoç temsilcisi, son galibiyetini üç sezon önce 12 Nisan 2017 tarihinde Strathspey Thistle karşısında 4-1'lik skorla almıştı.

Fort William FC - Nairn County maçının oynandığı Claggan Park.
Fort William FC - Nairn County maçının oynandığı Claggan Park.

Kulübün kendisi bile şaşırdı

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından kulübün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, duygusal ifadelere yer verildi. Kulüp, maçı izlemek için stadyuma gelen taraftarlara ve televizyonları başından izleyenlere teşekkür etti.

  • "Claggan Park'ta harika bir gece yaşadık. İnanılmaz bir duygu. Buraya gelen taraftarlarımıza, televizyonları başından bizi izleyen herkese ve tüm dünyada coşkumuzu paylaşan futbolseverlere teşekkür ederiz. Desteğinizin fakındayız. Göz ardı etmiyoruz"

Scott Hunter da teşekkür etti

Fort Williams FC forması giyen orta saha oyuncusu Scott Hunter da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duygularını dile getirdi. Hunter, "Güzel yorumları ve destekleri için herkese teşekkürler. Ayrıca BCC'nin belgelesine de sevgiler. Tüm dünyanın gözü dün akşam aldığımız sonucun üzerinde. Lütfen Claggan Park'a gelin ve en çok desteğe ihtiyacımız olan yerde bizi destekleyin" ifadelerini kullandı.

Fort William FC'de futbolcular ne kadar kazanıyor

  • 840 gün boyunca hiçbir resmi maçı kazanamadığı için Britanya'nın en kötü futbol takımı unvanının sahibi olan Fort William FC'de futbolcular haftalık ortalama 20 sterlin (123 TL) kazanıyor.

BBC'den Fort William FC belgeseli

Fort William FC o kadar kötü bir performans sergiliyordu ki; BBC İskoçya,'The Fort' ismiyle 58 dakikalık bir belgesel çekti. 3 süren çekimler neticesinde ortaya çıkan yapım, 30 Temmuz'da yayınlandı.

İskoç ekibi ise 31 Temmuz akşamı aldığı galibiyetle 840 gün sonra ilk kez bir resmi maçı kazanmış oldu. Bu tesadüfün BBC'nin belgeselinin izlenme oranlarına da yansıması bekleniyor.

Başkan Alex Chisholm ve Teknik Direktör Ally Ewen.
Başkan Alex Chisholm ve Teknik Direktör Ally Ewen.

Oyuncular takımı terk etmedi

Fort William FC yönetimi, geçtiğimiz sezonu galibiyetsiz ve -221 averajla tamamladıktan sonra takımı ligden çekme ve oyuncuları serbest bırakma teklifinde bulundu. Başkan ve genel kurul üyeleri tarafından bizzat futbolculara iletilen teklif, geri çevrildi. Oyuncular, hep bir ağızdan takımda kalmak ve mücadele etmek istediklerini ileterek kulübü terk etmediler.