Bu sefer bitti: Türkiye 0-2 Galler

Maç sonucu: Türkiye 0-2 Galler
Maç sonucu: Türkiye 0-2 Galler

A Milli Takımımız, İtalya'nın ardından Galler'e de mağlup oldu. Millilerin ilk 2'ye girme şansı kalmadı. En iyi 3. olup gruptan çıkma şansı da artık çok zor.

A Milli Takımımız, EURO 2020'de A grubu 2. maçında Galler ile karşılaştı. Maç boyu dağınık bir görüntü sergileyen Ay-yıldızlılar, 43. dakikada Ramsey'in, 90+5'te de Roberts'ın golüne engel olamayınca sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Galler'de Gareth Bale 61. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. 2 maç sonunda gol ve puanla tanışamayan milli takımımız ilk 2 şansını yitirdi.

Bir ihtimal daha var

A Milli Takımımızın ilk 2'ye girme şansı kalmasa da gruptan çıkma ihtimali az da olsa var. İlk 2'ler dışında en iyi 3. olan 4 takım da son 16'ya yükseliyor. İşte o ihtimal için gereken koşullar:

- İsviçre, İtalya'ya puan kaybedecek

- Türkiye son maçta İsviçre'yi yenecek

- Diğer gruplardaki maçlar da milli takımımızı en iyi 3. yapacak şekilde sonuçlanacak

Hedefte Şenol Güneş var

Millilerin 2 maç sonunda gol ve puanla tanışamamasının ardından eleştiriler teknik direktör Şenol Güneş üzerinde toplandı. Tecrübeli çalıştırıcı, kötü oyun ve kadro tercihi nedeniyle özellikle sosyal medyada sert şekilde eleştirildi.

İlk 11'de 2 değişiklik

A Milli Takımımızın 11'inde İtalya maçına göre 2 değişiklik vardı. Savunmada Merih Demiral'ın yerine Kaan Ayhan, orta sahada Yusuf Yazıcı'nın yerine Cengiz Ünder sahaya çıktı. A Milli Takım, özellikle savunmadaki dağınık görüntüsüyle dikkati çekti. Şenol Güneş, ikinci yarı başında Okay ve Ozan Tufan'ı çıkartarak, Merih Demiral ve Yusuf Yazıcı'yı oyuna aldı. Bu dakikadan sonra bir süre 3-5-2 oynayan Ay-yıldızlılar, daha sonra yine normal dizilişe döndü.

Son maç İsviçre ile

A Milli Takımımız, grubun sonra maçında 20 Haziran Pazar günü İsviçre ile karşılaşacak. Yine Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak.