Bülent Yıldırım'ın notu belli oldu

​Bülent Yıldırım'ın notu belli oldu
​Bülent Yıldırım'ın notu belli oldu

Teleset Mobilya Akhisarspor-Fenerbahçe maçını yöneten hakem Bülent Yıldırım’ın notu belli oldu…

Türkiye’nin merak ettiği o sorunun yanıtı belli oldu… Akhisar-Fenerbahçe maçı sonrası hakem Bülent Yıldırım’ın performansı tartışma konusu olurken, gözlemci tarafından Yıldırım’a 7.4 yani hayal kırıklığı diye nitelendirilen not verildiği iddia edildi ve hakemin uzun süre dinlendirileceği söylendi. Ancak Fanatik’te yer alan haberde iddia edilenler çok farklı… Maçta tartışılan birçok hakem kararı var. Janssen’in Mustafa Yumlu ve Lopes’le girdiği mücadelelerde hakemin verdiği kararlar, Akhisar’ın golü öncesi Ozan’a faul yapıldığı iddiaları, Alper’in ve Skrtel’in kırmızı kartları ve Soldado’nun diziyle Mustafa Yumlu’nun yüzüne yaptığı müdahale...

Diğerlerini yazmadı

AA
AA

Sefer Altuntaş’ın raporunda Alper’in kırmızı kartı hariç, diğer tartışılan pozisyonlarda Yıldırım’ın kararlarının doğru olduğu yazıyor. Yani hiçbiri yazılmamış. Maç süresince hakemi eleştirdiği tek pozisyon Alper Potuk’un kırmızı kart gördüğü pozisyon. Bu pozisyon Sefer Altuntaş’a göre ‘bariz önemli bir hata’. Hakem bu kırmızı kartı göstererek hatalı davrandı. Sarı kart göstermesi gereken bir pozisyondu.

Maç veriliyor ama...

Bu değerlendirmeler neticesinde Yıldırım’ın notu 7.9 olarak raporda yer aldı. Merkez Hakem Kurulu’nun daha önce bu notu almış hakemlere bir sonraki hafta maç verdiğine dair örnekler fazlasıyla var. Fakat Bülent Yıldırım bu denli tartışıldığı için 1-2 hafta dinlendirilmesi sürpriz olmaz. MHK üzerindeki ağır baskıyı gözönüne alarak Yıldırım’a görev vermeyebilir.

(Kaynak: Fanatik)