Bundesliga start veriyor: İlk maç bugün oynanacak

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgını nedeniyle duran Avrupa futbolu, normalleşme adımları çerçevesinde uzun süre sonra ilk kez santraya gidiyor. Beş büyük lig arasında geri dönüş yapan ilk ülke Almanya'da, Bundesliga 26. hafta maçlarıyla, seyircisiz olarak bugün başlıyor.

Avrupa’nın beş büyük ligi arasında maçlara başlayan ilk ülke olan Almanya’da, 26. hafta maçlarıyla futbol heyecanı yeniden başlayacak. 16.30'da beş, 19.30'da ise bir karşılaşma oynanacak. Günün kritik maçı Ruhr derbisi. Borussia Dortmund, ezeli rakibi Schalke 04'ü konuk edecek. Bu karşılaşmayı Türk asıllı hakem Deniz Aytekin yönetecek.

Türkiye'nin gözü Almanya'da olacak

Schalke'de Suat Serdar ilk 11'de yer alırken milli yıldızımız Ozan Kabak, sakatlığı geçmesine karşın kadroda yok. Türkiye'nin gözü de 65 gün sonra ilk maçların oynanacağı Bundesliga'da olacak. TFF, Kulüpler ve Bilim Kurulu, Almanya'daki futbolun nasıl geri döndüğünü yakından izleyecek. Türkiye'deki futbol liglerinin 12 Haziran'da geri dönmesini planlayan federasyon, Almanya'nın izlediği politikaları ve yaşadıklarını takip edecek. Almanya'nın tecrübeleri bize de ışık tutacak.

Bundesliga'da alınan önlemler

  • Maçlar seyircisiz oynanacak.
  • Maçlardan bir gün önce tüm takımlara koronavirüs testi yapılacak.
  • Stada ateş ölçümü yapılarak girilecek.
  • Oyuncular seremoni fotoğrafı çektirmeyecek, tebrik ve el sıkışma olmayacak.
  • Yedek kulübesinde sosyal mesafe kuralı uygulanacak.
  • 5 oyuncu değiştirilebilecek.
  • Statlara en fazla 322 kişi girebilecek.

Pozitif vaka görülürse takım karantinaya alınacak

Alman ekiplerinde, bir futbolcu ya da çalışanda koronapozitif çıkarsa söz konusu takım 14 gün karantinaya alınacak. Yine bugün başlayacak Almanya 2. Ligi'nde pozitif vaka görülünce karantinaya alınan Dinamo Dresden'in ilk üç haftadaki maçları tehir edilmişti.