Burak Elmas aday olacak mı? Canlı yayında açıkladı!

Burak Elmas, aday olmayacağını açıkladı
Burak Elmas, aday olmayacağını açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündemle ilgili basın toplantısı yaptı. Elmas, başkan adayı olup olmayacağına da açıklık getirdi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, iddia edilenin aksine seçimde aday olmayacağını söyledi. Elmas, "30 Nisan'da yapılacak seçimde aday olmayacaktım, 11 Haziran'da yapılacak seçimde de aday olmayacağım." ifadelerini kullandı.

"Planlanan ve ertelenen seçimle alakalı defalarca girmeyeceğimi söylememe rağmen bir takım spekülasyon yapılıyor." diyen Elmas, Böyle bir dedikodunun önünü kapatmak adına size bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bunun bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray mücadelesi olduğunu defalarca dile getirdik. Hatalarımız oldu ama hiçbir hatamız Galatasaray'a çizdiğimiz stratejiden Galatasaray'ı uzaklaştırmadı. Yaptığımız bazı stratejik konulardan bahsetmek istiyorum. Geldiğimizde 50 milyon euro olan takım maliyetini bu sezon başı itibarıyla 27 milyon euro'ya indirdik. Kiralık oyunculardan çıkarak Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. Galatasaray'ın futbolda uzun vadeli sürdürülebilir bir başarı elde edeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Kendi iktidar mücadelesi haline getirdi"

Metin Öztürk'ün, genel kurulu kendi iktidar mücadelesi haline getirdiğini vurgulayan Burak Elmas, "Metin Öztürk Bey beni kayyım başkanı olmakla itham etmiştir. Galatasaray'ı hiç tanımadığını, hiç bilmediğini ortaya koymakla beraber benim iyi niyetimi suistimal etmiştir. Daha bizim seçildiğimiz ilk zamanlarda, 'Mart ayında ibrasızlık, mayıs ayında da seçim olur' demiş ve bu olağan genel kurulu kendi iktidar mücadelesi için oyun haline getirmiştir." dedi.

"Kulübü maddi manevi zarara uğrattılar"

Konuşmasında Mustafa Cengiz dönemindeki yönetim kurulu üyelerini hedef alan Burak Elmas, "Genel kurul iradesini hiçe saymış, kuruş değil duruş tweetleriyle kendine takipçi kazandırmak için yola çıkmış insanların neler yaptığına bakalım. İbra olmadıktan sonra 2 sene mahkeme kararıyla Galatasaray'ı yönetmeye devam ettiler. Bazı Galatasaraylıların linç edilmesine sessiz kaldılar. Bedavaya aldık dedikleri Oğulcan için maddi ve manevi ciddi zarar gelmesine sebep oldular. Sonra hiç bunlar yaşanmamış gibi hadsiz iddialarda bulundular. Bundan sonra buna sessiz kalmayacağımın bilinmesini isterim. İstediğimiz her şeyi yapamadık ama yaptığımız çok pozitif şeyler var. Ben aday değilim, benimle ve ekibimle uğraşmayın dedim ama diğer adaylar benimle uğraşmayı bir strateji haline getirdiler. Bundan sonra gerekli cevabı vereceğime emin olun." şeklinde konuştu.

Luis Campos neden gitti?

Burak Elmas, kulüpte danışman olarak göreve başlayan dünyaca ünlü sportif direktör Luis Campos'un neden ayrıldığını da açıkladı:

"Luis Campos bugüne kadar Galatasaray'dan herhangi bir ücret almadı. Bizim şaşırdığımız gibi onlar da şaşırıyorlar, yabancı oldukları için daha çok şaşırıyorlar. İlk sezon sistemsel ihtiyaçlarımızı anlasın, Mayıs ayında imza atarız diyorduk ama artık yeni gelecek yönetim çalışmak isterse kendisini ikna etmek zorunda. Torrent ve Pasquale ile görüştük. En doğru kararları almaya çalışıyoruz."

"Fatih Hoca, ibrasızlık için çalıştı!"

Fatih Terim'in ayrılık süreci ve Domenec Torrent'in gelişini anlatan Burak Elmas, Terim'in ibrasızlık için çalıştığını söyledi.

"Bu konuyla ilgili içeride de çok tartıştık zamanlamayla ilgili. Ben doğru kararı doğru zamanda verdiğimi düşünüyorum. O dönem Fatih Hoca ile ilgili görüşlerimi net bir şekilde anlattım ve ne kadar çok sevdiğimi belirttim. Bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar Fatih Hoca'nın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Ayrılık sebebi bizim ideallerimizle, uygulama hızımızla ilgili ve Galatasaray'ın merkeziyle Florya'nın iki ayrı kulüp olmuş olması, bunu birleştirme kararı aldığımız neticesiyle gerçekleşmiştir." dedi.

Torrent konusuna değinen Burak Elmas, "Torrent'i uzun vadeli projenin parçası olarak getirdik. Onun da zorlukları vardı, birinci günden itibaren ithamlarla karşılaştı. Organize bir şekilde yıpratıldı. Takımın baskı altında oynadığı ve öz güvenini kaybettiği sezonda kendisinden mucize beklemiyorduk. Lig ve kupa zaten hedef olarak bitmişti. O 6 ayı yeni bir teknik direktör ve kurmak istediğimiz sistem için hazırlık olarak gördük. Devam etseydik bunun hata ya da doğru olup olmadığını zaman gösterecekti." ifadelerini kullandı.