Burak Elmas'tan idari ibrasızlığa karşı dava

Burak Elmas ve yönetimi, ibrasızlığın iptali için dava açtı
Burak Elmas ve yönetimi, ibrasızlığın iptali için dava açtı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri, yıllık olağan mali genel kuruldaki idari ibrasızlığın kaldırılması için dava açtı.

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri, 26 Mart'taki mali genel kurulda idari yönden ibra edilmemişti. Elmas ve beraberindekiler, bu kararın iptali için dava açtı.

Seçimi etkileyecek mi?

Konuyla ilgili NTV Spor'a konuşan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "İdari İbrasızlığa karşı dava açma süremiz 30 gündü. Seçim sürecinin ve listelerin verilme süresini bekledik. Bugün başvuru için son gündü. Tedbir talebi ya da genel kurulun iptaline yönelik bir başvurumuz yok. Sadece yönetimin üzerindeki ibrasızlık kararının kalkmasına yönelik bir başvuru. 30 Nisan’daki seçimi etkileyecek herhangi bir talebimiz yok." dedi.

Bilindiği üzere daha önce Galatasaray genel kurul üyesi Fırat Develioğlu genel kurulun iptaline ilişkin dava açmış ve yapılacak seçime tedbir kararı konulmuştu. Mahkeme seçimdeki tedbir kararını kaldırmıştı.


  • Galatasaray, 30 Nisan'da seçime gidecek. Burak Elmas, ibra edilmediği için tüzük gereği aday olamadı. Cumartesi günkü seçimde Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu başkanlık için yakışacak.