Burak Yılmaz böyle frikik kullanmayı nereden öğrendi?

Burak Yılmaz attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Burak Yılmaz attığı golün ardından tribünlere koşuyor.

Demir Grup Sivasspor maçında attığı jeneriklik frikik golüyle Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışına ortak eden Burak Yılmaz'ın serbest vuruşlardaki başarısı ortaya çıktı. İdmanlardan sonra özel antrenörüyle saatlerce frikik çalışan Burak Yılmaz, özellikle uzak mesafeden yaptığı vuruşlarla rakiplerinin canını yakıyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş forması giyen Burak Yılmaz, Demir Grup Sivasspor’a 87. dakikada attığı frikik gölüyle hem takımını şampiyonluk yarışına ortak etti hem de gözlerin pasını sildi.

Burak Yılmaz’ın Sivas deplasmanında kaydettiği jeneriklik frikik golü aslında tesadüf değil. Her idmandan sonra özel olarak duran top çalışan Burak Yılmaz, sahadaki rolü gereği böyle bir sorumluluğu olmamasına rağmen gittiği her takımda özel frikik çalışmalarını sürdürdü.

Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş formaları altında birbirinden güzel frikik golleri bulunan Burak Yılmaz, özellikle uzak mesafeden kazanılan vuruşlarda topun başına geçiyor. Attığı frikik gollerinin tek ortak noktası kaleye uzaklıkları olan Burak Yılmaz, bu alandaki başarısını idmanlardan sonra takım ayrı yaptığı özel çalışmalara borçlu.

YAKIN MESAFEDEN LJAJIC, UZAK MESAFEDEN BURAK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yakın mesafeden kazanılan serbest vuruşları Adem Ljajic’in kullanmasını istiyor. Uzak mesafeden kullanılacak frikiklerde ise taktik gereği orta yapılacaksa topun başına yine Sırp oyuncu geliyor. Ancak doğrudan kaleye gönderilecek uzak mesafeli frikiklerde Güneş'in tercihi Burak Yılmaz.

Demir Grup Sivasspor maçında kazanılan söz konusu vuruşta Adem Ljajic, taktik gereği orta yapılacağı için topun başına geldi ancak Burak Yılmaz gol atacağını hissettiği için takım arkadaşından topu istedi ve doğrudan kaleyi deneyerek topu ağlarla buluşturdu.

O anları Adem Ljajic şu şekilde anlatıyor...

  • “Normalde serbest vuruşları koçumuz benden atmamı istiyor. Kaleye yakın yerlerden direkt vuruyorum. Aslında orta yapmaktı ilk planım. 'Gol olacağını hissediyorum' deyince bıraktım. Harika bir gol attı. İyi ki Burak'a atması için bırakmışım”

BURAK YILMAZ TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

Demir Grup Sivasspor’a attığı frikik golünde kaleci Tolgahan Acar’ın topu görememesinden faydalandığını maçtan sonra anlatan Burak Yılmaz, yakın köşe yerine uzak köşeye vurarak topu ağlarla buluşturduğunu ifade etti.

  • “Hocamız frikiklere beni ve Adem'i yazıyordu. Yer biraz uzaktı. Adem'e 'Bana bırak' dedim. O da sağolsun, bıraktı. Tolgahan yakın köşeye atacağımı zannetti. Oraya iki kişiyi koydu. Uzak köşeyi göremiyordu. Açıkçası tuzağa düştü kardeşim."

TOLGAHAN ACAR DOĞRULADI

Tolgahan Acar, Burak Yılmaz’ın 87. dakikada attığı jeneriklik frikik golünü nasıl yediğini anlattı. Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Acar, topu net olarak görmediğini ve auta gittiğini sandığı için tutamadığını belirtti. Yetenekli eldiven ayrıca Burak Yılmaz’ın yaptığı vuruşu da överek, ‘klasına yakışan bir vuruş yaptı’ ifadelerini kullandı.

  • “Burak'ın golünde 4 kişilik baraj kurmuştuk. 2 de Beşiktaşlı oyuncu girdi baraja, önüm kapandı. Burak da klasına yakışır bir vuruş yaptı. Topu gördüğümde auta gidiyor sandım ama güzel gol oldu. Burak Yılmaz'ı ve Beşiktaş'ı tebrik ediyorum.”

Burak Yılmaz'ın attığı gol hakkında övgü dolu ifadeler kullanan yalnızca Tolgahan Acar ve taraftarlar olmadı. Atiba Hutchinson, takım arkadaşının golü için 'büyüleyici' yorumunu yaparken; Şenol Güneş ise Burak Yılmaz'ın çalışkanlığına dikkat çekerek oyuncusunu tebrik etti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🦅👁

Beşiktaş JK 🏆 (@besiktas)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Çok şükür🙏

Burak Yılmaz (@by17)'in paylaştığı bir gönderi ()